Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Долар зализує рани з наближенням фіналу циклу посилення фінансової політики

08:18 17.07.2023 |

Фінанси

 

Долар, що впав, взяв перепочинок у понеділок після гіршого тижневого падіння за рік, оскільки трейдери чекають на економічні дані та політичні рішеня, перш ніж продавати його далі.

Євро, що підскочив минулого тижня на 2,4% до 16-місячного максимуму, тримався трохи нижче за цей пік на рівні 1,1223 долара. Єна, яка також виросла на 2,4% минулого тижня, трималася на рівні 138,56 за долар.

Дані щодо економічного зростання Китаю в понеділок виявилися трохи вищими за низькі очікування, але не викликали особливої реакції валютного ринку, оскільки трейдери вже оцінили млявий квартал і чекають, чи посилить уряд заходи стимулювання економіки.

Австралійський і новозеландський долари трохи відкотилися: австралійський долар закрився на рівні 0,6821 долара (порівняно з піком минулого тижня 0,6895 долара), а новозеландський долар впав на 0,2% до 0,6355 долара після досягнення п'ятимісячного максимуму в 0 ,6412 долари, у п'ятницю.

"Дані свідчать про те, що постковідний бум у Китаї явно закінчився", - сказала стратег Commonwealth Bank of Australia Керол Конг. «Але ринки вже мали низькі очікування, і реакція звідси досить обмежена».

Падіння долара минулого тижня почалося з покупок єни, оскільки інвестори закрили позиції, фінансовані єною, на ринках, що розвиваються, але різко розширилися після того, як м'якіші, ніж очікувалося, дані щодо інфляції в США підтримали ставки на те, що процентні ставки в США незабаром досягнуть піку.

Очікується підвищення ставок з боку Федеральної резервної системи та Європейського центрального банку наступного тижня, але, крім цього, ринкове ціноутворення передбачає, що ФРС, ймовірно, зупиниться перед скороченнями наступного року, тоді як у Європі, ймовірно, очікується ще одне підвищення.

"Ринок форекс знаходиться напередодні можливої нормалізації політики ФРС у 2024 році", - сказав Кріс Вестон, голова дослідницького відділу брокера Pepperstone в Мельбурні.

«Тоді питання полягає в тому, чи не зайшов розпродаж долара надто далеко, і ми ризикуємо повернутися цього тижня до попередніх позицій».

Індекс долара США минулого тижня впав на 2,2%, що стало різким падінням за тиждень з листопада, і залишався стабільним на рівні 99,936 на азіатській сесії.

Різке зростання єни сповільнилося, оскільки трейдери зважують, чи справді ультра-м'який Банк Японії наступного тижня внесе будь-які зміни на своєму засіданні з питань політики, враховуючи риторику, яка передбачає, що вони не поспішають.

Шведська та норвезька крони минулого тижня виросли більш ніж на 5% по відношенню до долара і зупинилися, щоб перевести дух. Долар був припаркований на рівні 1,3086 фунта стерлінгів, трохи нижче 15-місячного піку минулого тижня.

"Долар може залишитися в тіні, оскільки ринок змінює позицію на користь менш яструбиної ФРС", - сказала глава відділу валютної стратегії Rabobank Джейн Фоулі.

"Проте, перспективи на останні кілька місяців року менш зрозумілі", - сказала вона.

"До того часу інші великі центральні банки, включаючи ЄЦБ, також, ймовірно, досягнуть своїх пікових процентних ставок ... тому динаміка процентних ставок може повернутися на користь долара".

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,2575
 0,2468
0,60
EUR
1
44,9789
 0,2526
0,56

Курс обміну валют на вчора, 10:18
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,7833  0,17 0,42 41,4392  0,20 0,49
EUR 44,4229  0,20 0,45 45,2717  0,27 0,61

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,2100  0,21 0,51 41,2400  0,22 0,54
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес