Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Ціни на золото стримані, мідь підтримується надіями на стимулювання з боку Китаю

07:53 11.07.2023 |

Фінанси

 

Ціни на золото трохи змінилися на азіатських торгах у вівторок, оскільки інвестори чекають нових сигналів про грошово-кредитну політику США та інфляцію, тоді як мідь зростала на тлі ставок на збільшення державних витрат у Китаї, найбільшому імпортері.

Жовтий метал, як і раніше, зберіг рівень підтримки $1900 за унцію, оскільки значно слабший, ніж очікувалося, звіт про зайнятість у несільськогосподарському секторі вплинув на долар і спонукав сподівання, що Федеральна резервна система близька до завершення циклу підвищення ставок.

Але чиновники ФРС заявили, що банку все одно доведеться підвищувати ставки у короткостроковій перспективі для боротьби із перегрітою інфляцією. Ринки розраховують підвищення ФРС як мінімум на 25 базисних пунктів наприкінці липня.

Підвищення відсоткових ставок погано позначається на цінах на метали з огляду на те, що вони підвищують альтернативну вартість володіння нерентабельними активами. Ця ідея вплинула на ціни на золото у 2022 році та утримувала їх у вузькому діапазоні більшу частину 2023 року.

Спот-золото о 20:09 за східним часом (00:09 за Грінвічем) стабілізувалося на рівні 1925,14 доларів за унцію, тоді як ф'ючерси на золото залишалися без змін на рівні 1930,55 доларів за унцію.

Трейдери металів шукають додаткові підказки у ключових даних щодо інфляції індексу споживчих цін у США, які мають бути опубліковані у середу, щоб оцінити, наскільки подальша інфляція знизилася у червні. Але в той час як загальна інфляція, як очікується, знизиться, базова інфляція ІСЦ, як очікується, як і раніше, залишиться високою, що, ймовірно, викличе яструбину риторику з боку ФРС.

Цього тижня також виступить безліч членів ФРС, у тому числі Ніл Кашкарі та Лоретта Местер. Члени центрального банку досі повторювали позицію голови ФРС Джерома Пауелла про те, що для зниження жорсткої інфляції, як і раніше, потрібне подальше підвищення ставок.

Пауелл зазначив щонайменше ще два підвищення цього року - сценарій, який віщує посилення тиску на ринки металів. Але очікується, що підвищення ставок також чинитиме тиск на економічне зростання, що, у свою чергу, може стимулювати попит на золото як притулок.

Серед промислових металів ціни на мідь трохи зросли у вівторок, оскільки низка слабких економічних показників з Китаю спонукала ставки на додаткові заходи державного стимулювання найбільшого у світі імпортера міді.

Ф'ючерси на мідь зросли на 0,2% - до $3,7952 за фунт.

Дані в понеділок довели, що Китай опинився на межі споживчої дефляції на тлі погіршення економічної ситуації в країні. Але це також посилило очікування того, що уряд вживе додаткових екстрених заходів щодо витрат на підтримку зростання.

Народний банк Китаю в понеділок продовжив фінансову підтримку сектору нерухомості, що відчуває труднощі, до кінця 2024 року, оскільки він прагне підтримати найбільші економічні двигуни країни.

За матеріалами: investing.com
Ключові теги: золото
 

ТЕГИ

Курс НБУ на понеділок
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,4912
 0,0692
0,17
EUR
1
45,1860
 0,0758
0,17

Курс обміну валют на сьогодні, 10:10
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,2020  0,08 0,20 41,9328  0,13 0,32
EUR 44,9320  0,12 0,27 45,8752  0,09 0,19

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,4150  0,01 0,01 41,4900  0,05 0,12
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес