Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Долар падає у міру того, як зростають шанси на «перерву» у посилені політики ФРС

12:26 02.06.2023 |

Фінанси

 

Долар у п'ятницю досяг свого найбільшого тижневого падіння з середини січня, оскільки серед інвесторів утвердилася думка, що Федеральна резервна система відмовиться від підвищення процентної ставки цього місяця, що знизить привабливість долара для покупців за межами США.

Прийняття Сенатом США законопроекту про призупинення стелі боргу та запобігання катастрофічному дефолту також позбавило долар підтримки, який, хоч як це не парадоксально, був ключовим бенефіціаром через свій статус прихістку.

Австралійський долар зріс після того, як підвищення мінімальної заробітної плати спричинило ставки на те, що центральний банк знову підвищить ставки наступного тижня.

Індекс долара, який вимірює валюту США щодо шести інших валют, цього тижня впав майже на 0,8%, що стало найбільшим тижневим падінням із середини січня. Востаннє він знизився на 0,1%.

"З урахуванням стелі боргу в дзеркалі заднього виду основна увага приділяється центральним банкам та економічним даним", - сказала Фіона Чінкотта, ринковий стратег City Index.

«Проблема в тому, що у нас дійсно були досить суперечливі повідомлення. Так, зовсім недавно дві офіційні особи згадали про перерву в червні, але це не виключає підвищення пізніше влітку або навіть у липні, так що я думаю це очікування все ще може підтримувати долар", - сказала вона.

«Крім того, не забуватимемо, що інфляція все ще висока».

Президент ФРБ Філадельфії Патрік Харкер заявив у четвер, що «настав час хоча б натиснути кнопку «стоп» для одного засідання та подивитися, як воно піде», маючи на увазі засідання 13-14 червня.

Напередодні голова ФРС Філіп Джефферсон заявив, що «відмова від підвищення ставки на найближчому засіданні дозволить комітету побачити більше даних, перш ніж приймати рішення про рівень додаткового посилення політики».

Деяка слабкість у виробничих даних США підтримала аргументи на користь паузи, хоча дані про робочі місця продовжують залишатись гарячими, приділяючи ще більше уваги, ніж зазвичай, щомісячному звіту про зайнятість у несільськогосподарському секторі, який буде оприлюднений сьогодні.

Грошові ринки оцінюють ймовірність підвищення приблизно 29% порівняно з майже 70% на початку тижня.

Долар вийшов на позитивну територію до єни, зафіксувавши найдовшу серію щоденних втрат по відношенню до японської валюти з листопада минулого року, з чотириденним зниженням. Востаннє долар виріс на 0,1% до 138,89 єни.

Пара, як правило, відстежує прибутковість довгострокових казначейських облігацій США, яка склала 3,61% після падіння до найнижчого рівня з 18 листопада.

Євро залишається на рівні 1,0769 долара після досягнення тижневого максимуму в 1,07685 долара у четвер, коли президентка Європейського центрального банку Крістін Лагард заявила про необхідність подальшої жорсткості політики.

Тим часом Сенат США у четвер ухвалив законопроект про зняття стелі державного боргу в розмірі 31,4 трлн доларів, підготувавши його для підписання президентом Джо Байденом.

"Це очищає останні залишки, пов'язані з усім, що буде зроблено і вичищено до X-дати понеділка", - сказав Рей Аттрілл, голова відділу валютної стратегії в Національному банку Австралії.

«З іншого боку, це грає на руку ризикованішому позитивному погляду на ринок, який виявляється негативним для долара США».

Австралійський долар виріс на 0,68% до 0,662 долара, що є найвищим показником з 24 травня. Основним драйвером стала заява незалежного австралійського органу щодо встановлення заробітної плати про підвищення мінімальної заробітної плати на 5,75% з 1 липня.

Наразі трейдери оцінюють ймовірність того, що центральний банк підвищить ставки на 25 базисних пунктів становить 67%. Навіть якщо наступного тижня підвищення не відбудеться, ринки очікують на нього до осені.

"Це суттєво вплинуло на ринкові ціни на підйом RBA", - сказав Аттрілл з NAB. «От чому австралієць сьогодні найкращий».

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на понеділок
 
за
курс
uah
%
USD
1
40,5420
 0,0038
0,01
EUR
1
43,8624
 0,0810
0,19

Курс обміну валют на сьогодні, 11:07
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,3550  0,07 0,16 40,9327  0,09 0,22
EUR 43,5896  0,02 0,04 44,3446  0,02 0,04

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,5100  0,06 0,15 40,5350  0,06 0,15
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес