Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Долар стабільний на тлі занепокоєння щодо стелі боргу; фунт коливається після даних про інфляцію

12:25 24.05.2023 |

Фінанси

 

Долар у середу тримався трохи нижче за двомісячний максимум, оскільки переговори про стелю боргу США затяглися, тоді як фунт зміцнився, а потім ослаб після сильніших, ніж очікувалося, даних щодо інфляції у Великобританії.

Також у центрі уваги опинився новозеландський долар, який упав на 1,8% після того, як центральний банк країни повідомив про закінчення підвищення ставок.

Індекс долара, який відстежує курс валюти США по відношенню до шести основних валют, не змінився на рівні 103,5, що трохи нижче за значення 103,65 у вівторок, найвищого рівня з березня.

Безвихідь у Вашингтоні з приводу переговорів щодо стелі боргу допоміг підняти курс долара, хоча це може призвести до дефолту і вкинути країну в рецесію, оскільки інвестори вважають, що це може призвести до ще більших проблем для світової економіки.

Міністр фінансів Джанет Йеллен попередила, що федеральний уряд більше не може мати достатньо грошей для оплати всіх своїх рахунків вже з 1 червня, що підвищує ризик руйнівного дефолту.

Інвестори здебільшого уникали ризикованих інвестицій, оскільки черговий раунд переговорів між Білим домом та республіканцями щодо підвищення ліміту запозичень завершився у вівторок без жодних ознак прогресу.

Більш сильні, ніж очікувалося, економічні дані та яструбині заяви політиків Федеральної резервної системи також надали підтримку долару, оскільки ринки переглядають раніше зроблені ставки на зниження ставок США наприкінці року.

Ринки оцінюють 27-відсоткову можливість підвищення на 25 базисних пунктів у червні, як показав CME FedWatch tool, після підвищення ФРС на чверть пункту на початку цього місяця.

Інвестори отримають більше інформації про перспективи політики з протоколу травневого засідання ФРС, який має бути оприлюднений сьогодні.

"Ми підозрюємо, що керівництво комітету виходить з того, що цикл посилення, ймовірно, закінчився", - сказав Кевін Каммінс, головний економіст NatWest Markets.

Однак «нещодавня риторика деяких офіційних осіб, схоже, зацікавлена у додатковому підвищенні(ях), і ця думка цілком могла бути відображена у тоні протоколів».

У Європі євро зміцнився на 0,17% до 1,0786 долара, а фунт трохи подешевшав до 1,24105 долара, раніше піднявшись на 0,44% до 1,247 долара в результаті рефлекторної реакції після того, як інфляція у Великій Британії сповільнилася набагато менше, чим очікували ринки, що призвело до очікувань подальшого підвищення відсоткової ставки Банком Англії.

«Ці дані не можуть бути прикрашені, і це жахливий інфляційний друк, який справді відрізняє Великобританію від інших великих розвинених економік, оскільки має серйознішу проблему з інфляцією», - заявили аналітики MUFG у записці для клієнтів.

Вони сказали, що британська валюта має бути підтримана траєкторією вищих ставок, але існує ймовірність того, що масштаб дивергенції британської інфляції підриває довіру до політики та викликає підвищення ставок, послаблюючи зростання та підриваючи продуктивність фунта.

Раніше того ж дня Резервний банк Нової Зеландії підвищив процентні ставки на 25 базисних пунктів, як і очікувалося, до найвищого рівня більш ніж за 14 років на рівні 5,5%, але в політичній заяві прогнозується, що ця ставка діятиме до червня 2024 р. більш ранній прогноз.

"РБНЗ був на диво голубиним у своїх повідомленнях і прогнозах", - сказала Керол Конг, валютний стратег Австралійського банку Співдружності. "На відміну від ринкових очікувань, РБНЗ зберіг прогнозовану пікову ставку готівки на рівні 5,50% і дав зрозуміти, що його цикл жорсткості закінчено".

Ківі впав майже до тритижневого мінімуму і востаннє знизився на 1,7% до 0,6140 доларів. Австралійський долар впав на 0,5% - до 0,6578 долара.

В інших місцях ієна залишалася стабільною на рівні 138,63 за долар, торкнувшись за ніч 138,91 найнижчого рівня за шість місяців.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на понеділок
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,6015
 0,0687
0,17
EUR
1
42,4409
 0,0796
0,19

Курс обміну валют на вчора, 10:50
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3800  0,01 0,04 39,9436  0,05 0,12
EUR 42,2168  0,05 0,11 42,9988  0,04 0,08

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,5900  0,11 0,28 39,6100  0,11 0,28
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес