Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Азіатські акції падають через побоювання щодо стелі боргу; Японський ринок зростає завдяки високому ВВП

08:19 17.05.2023 |

Фінанси

 

Більшість азіатських акцій у середу коливалися від нуля до мінімуму, оскільки ринки залишалися в напрузі через уповільнення зростання в Китаї і стелі боргу США, тоді як японський Nikkei продовжив зростання завдяки сильнішому, ніж очікувалося, економічному зростанню в першому кварталі.

Індекс Nikkei 225 підскочив на 0,9% до майже 20-місячного максимуму, продовживши недавнє зростання, оскільки дані показали, що економіка Японії зросла більше, ніж очікувалося, у першому кварталі, чому в основному сприяли високі споживчі витрати та в'їзний туризм.

Але перспективи економіки, як і раніше, залишаються похмурими на тлі стійкого спаду на найбільших експортних ринках Японії - на Заході.

Проте сильний сезон звітності у поєднанні з голубиними сигналами від Банку Японії призвів до того, що Nikkei останніми тижнями значно випередив своїх азіатських аналогів.

Азіатські фондові індекси загалом впали в середу: китайські індекси Shanghai Shenzhen CSI 300 та Shanghai Composite знизилися на 0,2% та 0,4% відповідно. Настрій щодо Китаю був підірваний низкою слабких економічних показників за квітень, які свідчили про те, що відновлення економіки після COVID у країні видихається.

Найбільші китайські акції нерухомості продовжили падіння в середу, після того, як дані показали, що ціни на китайське житло впали одинадцятий місяць поспіль у квітні.

Нещодавні втрати китайських акцій призвели до того, що два еталонні індекси втратили більшу частину свого прибутку, досягнутого цього року, оскільки ринки переглянули перспективи сильного економічного відновлення в країні цього року.

Слабкість у Китаї поширилася і на інші азійські ринки: гонконгський Hang Seng упав на 0,5%. Австралійський індекс ASX 200 впав на 0,5%, також опинившись під тиском слабкіших, ніж очікувалося, даних про зростання заробітної плати.

Інші азіатські біржі відіграли частину нещодавніх втрат: південнокорейський KOSPI виріс на 0,6%, а тайванський зважений індекс додав 1,1%.

Але настрої, як і раніше, залишалися напруженими на тлі невизначеності щодо дефолту США, оскільки між політиками тривали переговори про підвищення стелі боргу до останнього терміну 1 червня. Регіональні акції слабо випереджали Уолл-стріт, оскільки слабкі дані щодо роздрібних продажів та промислового виробництва в США вказали на погіршення умов у найбільшій економіці світу.

Яструбові коментарі ряду чиновників Федеральної резервної системи також підірвали ставлення до ризикованих активів, оскільки тепер відсоткові ставки в США, ймовірно, залишаться вищими на більш тривалий термін.

Цього року азіатські акції зіткнуться з новим зустрічним вітром, оскільки очікується, що активи, орієнтовані на ризик, активно продаватимуться в умовах погіршення економічних умов та жорсткої грошово-кредитної політики. Уповільнення зростання у Китаї також сильно притупило ставлення до регіону.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на завтра
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,3969
 0,1376
0,35
EUR
1
42,3359
 0,0261
0,06

Курс обміну валют на 03.05.24, 11:03
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3315  0,04 0,11 39,8738  0,05 0,14
EUR 42,1796  0,00 0,01 42,9208  0,04 0,10

Міжбанківський ринок на 03.05.24, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3800  0,15 0,38 39,4400  0,12 0,29
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес