Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Золото стабілізувалося, мідь падає, оскільки ринки перетравлюють змішані значення індексу споживчих цін

08:04 11.05.2023 |

Фінанси

 

Ціни на золото стабілізувалися на початку торгів у четвер, тоді як ціни на мідь різко впали, оскільки дані показали, що інфляція в США трохи знизилася у квітні, але залишалася відносно стійкою, що вказує на потенційно яструбний прогноз Федеральної резервної системи.

Інфляція індексу споживчих цін у США зростала дещо повільніше, ніж очікувалося, у річному обчисленні протягом квітня, але залишалася значно вищою за річний цільовий діапазон ФРС. Інфляція також збільшилася, як і очікувалося, у місячному вирахуванні, що свідчить про те, що ціновий тиск у країні, як і раніше, залишається підвищеним.

Золото продемонструвало стриману реакцію на дані, оскільки інвестори зробили ставку на те, що відсоткові ставки в США залишатимуться найвищими. Але перспектива економічного спаду країни утримувала жовтий метал вище за 2000 доларів, на тлі стійкого попиту на активи "безпечної гавані".

Ринки також оцінюють майже 100-відсоткову ймовірність того, що ФРС припинить підвищувати процентні ставки, а ціни на ф'ючерси ФРС вказують на паузу у червні. Але стійки дані щодо інфляції показали, що трейдери знижують свої очікування щодо будь-якого зниження ставок цього року.

Спотове золото зросло на 0,1% до 2032,11 долара за унцію, а ф'ючерси на золото зросли на 0,1% до 2038,40 долара за унцію до 20:08 за східним часом (00:08 за Грінвічем).

У той час як перспектива того, що ставки в США залишаться вищими протягом тривалого часу, не обіцяє нічого хорошого для золота та інших нерентабельних активів, жовтий метал, як і раніше, може виграти від збільшення попиту на безпечний притулок, оскільки високі ставки та відносно висока інфляція вказують на погіршення економічних умов цього року.

Ціни на інші дорогоцінні метали у четвер також не змінилися: ф'ючерси на платину та срібло рухалися менш ніж на 0,1% у будь-якому напрямку.

Долар різко впав після виходу даних щодо інфляції, як і прибутковість казначейських облігацій США.

Але перспектива уповільнення економічного зростання дуже вплинула на ціни на мідь, які впали на 1,7% після даних індексу споживчих цін у середу, після чого дещо стабілізувалися.

Ф'ючерси на мідь зросли на 0,1% до 3,8518 долара за фунт і торгувалися трохи вище за найслабший рівень за чотири місяці.

Ознаки уповільнення економічного зростання в Китаї також негативно вплинули на червоний метал цього тижня, оскільки дані про торгівлю показали, що китайський імпорт у квітні скоротився більше, ніж очікувалося. Попит на сировину у найбільшого у світі імпортера міді залишався слабким, незважаючи на відміну заходів щодо боротьби з COVID, оскільки великий виробничий сектор країни боровся з уповільненням попиту.

В даний час основна увага приділяється даними інфляції в Китаї, які будуть опубліковані пізніше в четвер, щоб отримати більше інформації про другу за величиною економіку світу.

За матеріалами: investing.com
Ключові теги: золото
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,5345
 0,1025
0,26
EUR
1
42,3098
 0,0112
0,03

Курс обміну валют на вчора, 10:03
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3729  0,01 0,03 39,9288  0,00 0,00
EUR 42,1825  0,05 0,12 42,9621  0,03 0,07

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,5300  0,10 0,26 39,5550  0,09 0,24
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес