Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Долар падає другий квартал поспіль, оскільки прогнози на підвищення ставки відступають

09:27 31.03.2023 |

Фінанси

 

Долар демонструє другий квартальний збиток поспіль, оскільки інвестори бачать, що відсоткові ставки в США близькі до піку, і очікують, що перевага долара у прибутковості знижується.

Скромний імпульс від прагнення безпеки в середині березня, коли банківські хвилювання охопили світові ринки, схоже, згасає, а індекс долара за квартал знизився на 1,2%, щоб продовжити падіння у 7,7% у четвертому кварталі 2022 року.

Рухи на азіатській сесії в п'ятницю були скромними, оскільки напружене затишшя встановилося серед трейдерів, які все ще дивляться на перспективу подальшої втечі депозитів у регіональних банках США.

Євро зріс на 0,5% у четвер після того, як сильніші, ніж очікувалося, дані щодо інфляції в Німеччині зміцнили очікування того, що в єврозоні залишилося ще кілька підвищень ставок.

В Азії він залишався стабільним на рівні 1,0898 долара, тоді як інвестори чекають на дані з інфляції в Європі, які будуть опубліковані сьогодні. Індекс цін основних витрат на особисте споживання (PCE), головний показник інфляції Федеральної резервної системи, також має бути представлений.

Долар виріс на 0,2% по відношенню до єни до 133,07 єни.

Протягом березня ринки відсоткових ставок у США різко переглянули прогноз, і тепер ймовірність того, що Федеральна резервна система покінчить із підвищенням ставок, становить приблизно 40%. Ф'ючерси на фонди ФРС передбачають зниження ставок до кінця року.

«Долар, ймовірно, коливатиметься в діапазоні доти, доки вплив не стане трохи яснішим, але якщо переоцінка прогнозу за ставками в США збережеться, він матиме ще трохи шансів на падіння», - кажуть аналітики Societe Generale.

«Сага має вплинути як на попит на кредит, так і на пропозицію, і якщо економічні дані не відновляться дуже швидко, кінець циклу підвищення ставок ФРС, безумовно, зараз набагато ближче, а долар залишається набагато вищим за довгострокові середні рівні в реальному вираженні. ", - сказали вони у зв'язку з недавніми банківськими заворушеннями.

Крах Silicon Valley Bank три тижні тому породив ширші побоювання з приводу довіри до банків у всьому світі, змусивши Credit Suisse перейти в обійми UBS, а акції банків перемістилися з Лондона в Токіо.

Валютні ринки загалом були більш стійкими, ніж фондові, і не відображали дикої волатильності, що спостерігається у торгівлі облігаціями, хоча ієна, яка вважається безпечним притулком завдяки статусу Японії як найбільшого кредитора у світі, за місяць зросла на 2,5%.

Цього тижня ієна знизилася приблизно на 1,7% до долара.

"Цього тижня у нас відновилося ставлення до ризику, тому що у нас не було серйозних поганих новин про Європу або фінансові установи США", - сказав Юдзіро Гото, головний валютний стратег Nomura Securities у Токіо.

«Те, як торгуватимуться схильності до ризику наступного тижня, матиме ключове значення для пари долар/єна».

Інший так званий безпечний притулок, швейцарський франк, мав бурхливий місяць, коли він виріс після краху банку Силіконової долини, а потім упав, коли нервозність банків охопила Швейцарію.

Схоже, що до кінця місяця долар зросте на 3%.

Наступного тижня в Австралії та Новій Зеландії намічаються засідання центральних банків, і ринки оцінили паузу для Австралії та зниження темпів зростання до 25 базисних пунктів для Нової Зеландії.

У п'ятницю новозеландський долар пробив 50-денну ковзну середню і досяг майже двотижневого максимуму $0,6296. Це приблизно на 1% нижче за квартал.

Австралійський долар стабілізувався на рівні 0,6715 долара і близький до тестування своєї 200-денної ковзної середньої. Це також приблизно на 1,3% нижче порівняно з попереднім кварталом.

Обидві валюти знайшли підтримку у розширенні виробничої активності Китаю, хоча дані у п'ятницю показали, що темпи сповільнюються. Китайський юань трохи зріс.

У п'ятницю фунт стерлінгів тримався на рівні 1,2387 долара і очікує квартального зростання на 2,5%, оскільки інвестори вважають, що розпечена британська інфляція вимагатиме подальшого підвищення ставок, щоб приборкати її.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,5860
 0,1976
0,50
EUR
1
42,2620
 0,0498
0,12

Курс обміну валют на вчора, 10:48
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3897  0,17 0,42 39,9597  0,20 0,50
EUR 42,1145  0,21 0,50 42,9172  0,23 0,53

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,5750  0,20 0,52 39,5950  0,23 0,57
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес