Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Нервовість щодо банків знижує євро на 1%, незважаючи на PMI

13:10 24.03.2023 |

Фінанси

 

Євро різко впав по відношенню до долара, що зміцнюється, на тлі нервозності з приводу банків, оскільки економічні дані, які виявилися кращими за очікування, не змогли надихнути.

Дані Flash Purchasing Managers Index (PMI) не змогли підняти єдину валюту, оскільки настрої на ринках були нестійкими, а європейські банки впали на 5,3%.

Зведений індекс менеджерів із закупівель (PMI) S&P Global, що розглядається як хороший показник загального економічного здоров'я, підскочив до 10-місячного максимуму 54,1 у березні з 52,0 у лютому, як показали дані у п'ятницю.

Це було набагато вище за відмітку 50, що відокремлює зростання від скорочення, і вище за всі прогнози в опитуванні Reuters.

"Євро вже впав нижче лінії підтримки в 1,08 долара до того, як сьогодні вранці були опубліковані зведені дані PMI єврозони", - сказала Джейн Фоулі, голова відділу валютної стратегії Rabobank London.

"Дані виявилися кращими, ніж очікувалося, але настрій на ринку - це неприйняття ризику, що підтримує ще одне повернення до долара-прихістку", - додала вона.

Підігріваючи побоювання щодо загальної стабільності європейських банків акції Deutsche Bank впали на 14%.

Євро впав на 1% до 1,0722 доларів. Індекс долара, який вимірює валюту по відношенню до шести основних конкурентів, зріс на 0,6% до 103,26.

Неприйняття ризику також призвело до зниження фунта стерлінгів на 0,6% до 1,2209 долара, незважаючи на дані, що показують, що британська економіка зростатиме в першому кварталі, і впевненість зростала.

Фунт досяг семитижневого максимуму $1,2341 у четвер на волатильних торгах після того, як Банк Англії підвищив відсоткові ставки на 25 базисних пунктів, але заявив, що несподіваний сплеск інфляції, ймовірно, швидко зникне, що викликало чутки про припинення серії підвищень.

ФРС у середу підвищила відсоткові ставки на 25 базисних пунктів, як і очікувалося, але зайняла обережну позицію щодо перспектив через потрясіння в банківському секторі, навіть незважаючи на те, що голова ФРС Джером Пауелл залишив двері відчиненими для подальшого підвищення ставок у разі потреби.

Міністр фінансів США Джанет Йеллен у четвер підтвердила, що готова вжити подальших дій, щоб забезпечити безпеку банківських вкладів американців, для заспокоєння стурбованих інвесторів.

Акції банків цього місяця постраждали через раптові банкрутства двох регіональних кредиторів у США і екстрений продаж швейцарського банку Credit Suisse, що зазнає труднощів, конкуруючим UBS.

Крістофер Вонг, валютний стратег в OCBC, сказав, що світ FX, схоже, передбачає протистояння неприйняття ризику з проксі-прихістками, золотом та ієною, що випереджають динаміку, і більшістю інших валют.

«Я думаю, що оскільки настрої все ще тендітні, ціновий рух може коливатися в обидві сторони залежно від того, чи є якісь сюрпризи зараження».

Єна-прихісток також мала попит, піднявшись на 0,85% до 129,67 за долар, досягнувши семитижневого максимуму.

Базова споживча інфляція в Японії сповільнилася в лютому, але індекс, що виключає витрати на енергію, досяг максимуму за чотири десятиліття, як показали дані, що вийшли в п'ятницю.

На думку аналітиків, враховуючи, що інфляція, як і раніше, перевищує цільовий показник Банку Японії в 2%, дані підтримають очікування ринку щодо короткострокового коригування його політики контролю прибутковості облігацій.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,2575
 0,2468
0,60
EUR
1
44,9789
 0,2526
0,56

Курс обміну валют на вчора, 10:18
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,7833  0,17 0,42 41,4392  0,20 0,49
EUR 44,4229  0,20 0,45 45,2717  0,27 0,61

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,2100  0,21 0,51 41,2400  0,22 0,54
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес