Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Золото тримається 9-місячного максимуму на тлі побоювань щодо рецесії

08:15 25.01.2023 |

Фінанси

 

Ціни на золото стабілізувалися близько дев'ятимісячного максимуму в середу, оскільки побоювання з приводу рецесії, що насувається, підтримували підвищений попит на безпечний прихісток, тоді як ціни на мідь зросли на очікуваннях того, що відновлення попиту в Китаї допоможе компенсувати уповільнення споживання в інших країнах.

Ціни на зливки зросли після падіння на фондових ринках, оскільки попит на метал-прихісток перевищив попит на долар на тлі очікувань, що Федеральна резервна система уповільнить темпи підвищення відсоткових ставок у найближчі місяці.

Золото спот залишається на рівні 1937,64 доларів за унцію, тоді як ф'ючерси на золото зросли на 0,2% до 1938,35 доларів за унцію. Спотова ціна жовтого металу скоротила розрив із ф'ючерсним контрактом до закінчення терміну дії останнього у лютому.

Золото дорожчає з середини грудня на тлі зростаючих очікувань невеликого підвищення відсоткових ставок у США, оскільки економічне зростання та інфляція в країні сповільнюються. Ціни також торгуються приблизно на 140 доларів нижче за рекордно високий рівень 2020 року.

Нещодавні втрати на Волл-стріт, що послідували за низкою слабких корпоративних доходів, також посилили побоювання з приводу уповільнення економічного зростання, що підвищило попит на золото.

Ціни на зливки також значно перевершили ціни на інші дорогоцінні метали цього року. Золото зросло приблизно на 6%, а срібло та платина впали більш ніж на 1% кожне.

Ралі жовтого металу було викликане в основному даними, що свідчать про те, що інфляція в США знизилася більше, ніж очікувалося за останні кілька місяців, що, ймовірно, призведе до невеликого підвищення ставок з боку ФРС. Ринки загалом розраховують на підвищення ставки ФРС на 25 базисних пунктів у лютому та потенційну паузу у циклі підвищення ставок центрального банку в найближчі місяці.

Цього тижня основна увага буде приділена даним щодо ВВП США за четвертий квартал, щоб оцінити наскільки сповільнилося зростання до кінця 2022 року, особливо з урахуванням того, що почали відчуватися наслідки різкого підвищення відсоткових ставок і відносно вищої інфляції.

Серед промислових металів ціни на мідь коливалися на рівні більш ніж семимісячного максимуму на тлі очікувань різкого відновлення попиту в Китаї цього року, оскільки країна знову виходить із трирічного періоду обмежень, запроваджених у зв'язку із COVID-19.

Ф'ючерси на високоякісну мідь зросли на 0,1% до $4,2672 за фунт, торгуючись поблизу найвищого рівня із середини червня.

Тим не менш, ринки, як і раніше, не впевнені в термінах відновлення економіки Китаю, враховуючи, що країна переживає найсерйозніший спалах COVID-19.

За матеріалами: investing.com
Ключові теги: золото
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,4716
 0,1144
0,29
EUR
1
42,1833
 0,0787
0,19

Курс обміну валют на вчора, 10:26
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3646  0,03 0,06 39,9142  0,05 0,11
EUR 42,1417  0,03 0,06 42,9504  0,03 0,08

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,4500  0,13 0,32 39,4700  0,13 0,32
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес