Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Нафта зростає на побоюваннях щодо видобутку в США та очікуваному скороченні запасів сирої нафти

 

Ціни на нафту продовжили зростання у вівторок на тлі занепокоєння щодо видобутку в США після урагану «Франсін» та очікувань скорочення запасів нафти в США.

Ф'ючерси на нафту марки Brent на листопад о 06:20 EET зросли на 34 центи, або на 0,5%, до 73,09 долара за барель. Ф'ючерси на нафту марки Brent на жовтень зросли на 49 центів, або 0,7%, до 70,58 долара за барель.

Обидва контракти зросли на попередній сесії, оскільки вплив урагану «Франсін» на видобуток в Мексиканській затоці протистояв занепокоєнню Китаю щодо попиту напередодні рішення ФРС США про зниження процентної ставки, яке повинно позитивно вплинути на настрої інвесторів щодо нафти.

Більше 12% видобутку нафти і 16% видобутку природного газу в Мексиканській затоці США залишаються в автономному режимі, згідно з даними Бюро з безпеки і охорони навколишнього середовища США (BSEE) в понеділок.

«Ціни на нафту змогли трохи відновитися ... (Екстремально ведмежий) стан протягом останніх тижнів вимагав деякої короткострокової стабілізації, при цьому ціни раніше досягли найнижчого рівня з 2021 року», - сказав Єп Джун Ронг, ринковий стратег IG.

«Але слабкіші, ніж очікувалося, економічні дані з Китаю останнім часом все ще можуть бути джерелом обережності, в той час як підготовка до майбутнього рішення FOMC щодо процентної ставки може обмежити певний ризик», - додав Єп, маючи на увазі Федеральний комітет з операцій на відкритому ринку (FOMC).

Очікується, що ФРС почне цикл пом'якшення в середу, а ф'ючерси на фонди ФРС показують, що ринки зараз оцінюють ймовірність того, що центральний банк знизить ставки на 50 базисних пунктів, на рівні 69%.

«Зростаючі очікування агресивного зниження ставок сприяли підвищенню настроїв у всьому сировинному комплексі», - зазначають аналітики ANZ, додаючи, що триваючі перебої з поставками також підтримали ринки нафти.

Зниження процентної ставки зменшить вартість запозичень і може потенційно підняти попит на нафту, підтримавши економічне зростання.

Інвестори також звернули увагу на очікуване скорочення запасів нафти в США, які, згідно з опитуванням Reuters, ймовірно, впали приблизно на 200 000 барелів за тиждень до 13 вересня.

Проте, нижчі, ніж очікувалося, темпи зростання попиту в Китаї, найбільшому в світі імпортері нафти, обмежили зростання цін. У серпні виробництво нафтопереробних заводів Китаю впало п'ятий місяць поспіль на тлі зниження попиту на паливо і слабкої експортної маржі, свідчать урядові дані, опубліковані в суботу.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,3591
 0,0420
0,10
EUR
1
46,0079
 0,2120
0,46

Курс обміну валют на сьогодні, 10:18
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,1658  0,17 0,41 41,7631  0,14 0,34
EUR 45,8331  0,33 0,72 46,5550  0,31 0,68

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,4000  0,09 0,22 41,4500  0,12 0,29
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес