Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Свириденко та Пріцкер обговорили посилення співпраці у сфері інвестицій

11:47 30.07.2024 |

Економіка

 

Перша віцепрем'єр-міністер - міністерка економіки України Юлія Свириденко і спеціальна представниця США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер обговорили залучення інвестицій, навчання українців й використання заморожених активів РФ.

Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки, передає Укрінформ.

У зустрічі взяли участь також Надзвичайний і Повноважний Посол США в Україні Бріджет Брінк, CEO компанії Clayco Роберт «Боб» Кларк, Westinghouse - Патрік Фрагман, Amentum - Джон Хеллер, радники спеціального представника США з питань економічного відновлення України та Посольства США в Україні.

"На порядку денному вкрай важливі питання для нашої економічної самодостатності. Активну роботу у цьому напрямку разом із офісом Пенні Пріцкер ми почали ще торік. Сьогодні обговорили прогрес, якого вдалося досягти за останній час у розрізі ключових кроків, зокрема, залучення інвестицій, створення умов для повернення українців, розбудови інституційної спроможності державних органів", - зазначила Свириденко.

Під час зустрічі обговорювалися також питання удосконалення роботи урядового офісу із залучення та підтримки інвестицій UkraineInvest, реалізації спільних проєктів в галузі атомної енергетики, оборонній галузі, будівництві та розширення співпраці між американськими та українськими компаніями.

Присутні на зустрічі представники компаній США розповіли про поточну роботу в Україні та про свої плани. Так, наприклад, Westinghouse спільно з «Енергоатомом» весною цього року розпочав реалізацію проєкту з будівництва двох блоків на Хмельницькій АЕС за технологією АР1000. А компанія Amentum працює над створенням спільного підприємства з АТ «Українська оборонна промисловість». Своєю чергою будівельна компанія Clayco розглядає можливість участі в проєктах відновлення в Україні.

На зустрічі обговорювалось питання ринку праці та створення умов для повернення українців, які через війну були змушені виїхати за кордон, зокрема, впроваджуючи програми з навчання та перенавчання, розвиваючи грантові програми для створення власного бізнесу, іпотечні програми для купівлі житла на доступних умовах та інші.

Як зазначалося під час зустрічі, Україна зацікавлена в розширенні іпотечної програми єОселя та працює над цим спільно з Американською корпорацією з фінансування міжнародного розвитку (DFC).

Як повідомляв Укрінформ, Сполучені Штати заохочують уряд України збільшувати прибутки в першу чергу шляхом реформування митниці і боротьби із сірими ринками. Про це заявила спеціальна представниця США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер на брифінгу в Києві. Вона зауважила, що уряду України вирішувати, звідки брати доходи, пропонувала зосередитися не на підвищенні податків, а на реформі митниці та боротьбі із сірими ринками.

 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,0478
 0,0502
0,12
EUR
1
44,4055
 0,2269
0,51

Курс обміну валют на сьогодні, 10:24
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,7480  0,12 0,30 41,3628  0,11 0,27
EUR 44,1720  0,18 0,41 44,9488  0,22 0,48

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,0250  0,04 0,10 41,0500  0,03 0,07
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес