Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Затор у порту Сингапуру посилюється, оскільки кораблі уникають Червоного моря

 

Порт Сингапуру, який і без того один із найзавантаженіших у світі, стикається з тривалим періодом заторів, оскільки відведення суден, щоб уникнути Червоного моря, штовхає більше контейнеровозів до азійського морського центру.

Як повідомляє Bloomberg, напади єменських повстанців-хуситів призвели до того, що судновласники вирішили не переходити через Суецький канал і йти довшим маршрутом навколо мису Доброї Надії на південному краю Африки. Це означає, що вони не мають змоги дозаправитися або розвантажити вантаж у портах Близького Сходу, що призводить до погіршення морського затору у водах Сингапуру.

Атаки хуситів позначилися на глобальних ланцюжках постачань, але наслідки особливо гострі у Сингапурі, який розташовано на одному з найбільш завантажених у світі судноплавних маршрутів, що з'єднує Європу й Близький Схід із Китаєм. Зростаючий затор у порту, головному центрі заправки паливом і перерозподілу контейнерів, призведе до затримок доставлення товарів, а також посилить тиск на тарифи на доставлення.

Зі слів Джаенду Крішни, директора Drewry Maritime Services , рівень використання корабелень у Сингапурі, який є показником завантаженості контейнерного порту, зріс майже до 90% минулого місяця порівняно з оптимальним рівнем близько 70%.

При цьому відбувається багато змін маршрутів, що призводить до змін у розкладі суден і нагромадження перевантажувальних контейнерів у певних портах. Це спричиняє «скупчення кораблів» у деяких вузлах, оскільки час очікування стає довшим, а затори зростають, сказав Крішна.

Обсяги контейнерних перевезень у Сингапурі становили 16,9 млн двадцятифутових еквівалентних одиниць, або TEUs, за перші п'ять місяців року, що майже на 8% більше, ніж за аналогічний період 2023 року, йдеться в заяві морського й портового управління Сингапуру. Контейнерні лінії, включно з CMA CGM SA, перемістили більший тоннаж через порт міста-держави, повідомляє влада.

Наразі є деякі перші ознаки того, що перевантаженість контейнерів у Сингапурі починає зменшуватися цього місяця, зі слів суднових брокерів, що може запобігти подальшому погіршенню нагромадження контейнерів.

Минулого місяця також спостерігалася підвищена активність у портах Малайзії. Танджунг Пелепас, розташований на захід від міста-штату на протоці Джохор, і Кланг, поблизу Куала-Лумпура, мали рекордну місячну пропускну спроможність у травні. Навпаки, трафік у головних портах Близького Сходу впав. За даними Drewry, обсяги в основному перевантажувальному центрі Салала в Омані впали на 17% у І кварталі.

Зі слів аналітиків HSBC Holdings Plc, включно з Парашем Джейном, напруга контейнеровозів навряд чи скоро зменшиться, а спотові ставки на судна, ймовірно, зростуть ще більше.

«Хоча ця неефективність здебільшого зосереджена в регіонах-експортерах в Азії й деяких транспортних центрах, буде лише питанням часу, коли ці проблеми поширяться на напрямки імпорту в ЄС і США», - сказали вони.

За матеріалами: EnKorr
 

ТЕГИ

Курс НБУ на завтра
 
за
курс
uah
%
USD
1
40,6413
 0,1871
0,46
EUR
1
43,6853
 0,4195
0,97

Курс обміну валют на сьогодні, 10:50
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,2835  0,02 0,06 40,8808  0,02 0,04
EUR 43,3327  0,10 0,22 44,0927  0,12 0,28

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:40
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,6600  0,18 0,46 40,6800  0,18 0,44
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес