Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

До списку спонсорів війни внесли італійський концерн Camozzi, що співпрацює з військовими заводами РФ

 

Національне агентство з питань запобігання корупції внесло до переліку міжнародних спонсорів війни італійську групу компаній Camozzi - одного зі світових лідерів у виробництві пневмоапаратури, пневмообладнання, пневмосистем і пневмоавтоматики.

Як передає Укрінформ, про це повідомило НАЗК.

Підставою для відповідного рішення стало те, що концерн досі продовжує вести бізнес у Росії та співпрацювати з місцевим військово-промисловим комплексом (ВПК). Не припиняє працювати завод Camozzi також у тимчасово окупованому Криму.

«Пневматичне обладнання є важливою складовою багатьох галузей промисловості, оскільки воно допомагає в автоматизації робочих процесів. Клієнтами Camozzi в РФ є саме заводи ВПК агресора, продукція яких активно використовується у війні проти України», - наголосили в агентстві.

Згідно з даними НАЗК, клієнтами концерну є наступні акціонерні товариства Російської Федерації: «Ижорские заводы», «Коломенський завод», «Силовые машины», «Научно-производственная корпорация «Уралвагонзавод» та «ПетрозаводскМаш».

Встановлено, що від початку повномасштабної збройної агресії РФ проти України Camozzi Group співпрацює із підсанційними «Тихвинским вагоностроительным заводом» і «Челябинским цинковым заводом». Останній контролюють підсанкційні російські олігархи Іскандар Махмудов та Андрій Бокарьов.

Попри російську окупацію, досі працює «Механосборочный завод Камоцци Пневматика» у Сімферополі. «Компанія ВПК - офіційний дилер Camozzi. Наше представництво Camozzi Сімферополь - це місце, де ви можете купити обладнання Камоцці за найкращою ціною в Сімферополі!», - ідеться на вебсайті російської компанії «ВПК Конкордия».

Натомість сама компанія Camozzi на своєму офіційному сайті про роботу в Криму замовчує.

У Росії Camozzi працює через товариство з обмеженою відповідальністю «Камоцци Пневматика». Має там 32 відділення, 500 співробітників і 80 тисяч підприємств-клієнтів.

«Крім сплати податків до держбюджету держави-терориста, компанія надає робочі місця росіянам, підтримуючи таким чином російську економіку та рівень зайнятості населення», - зауважили в НАЗК.

За інформацією відомства, у переліку засновників юридичної компанії Camozzi в Україні залишається громадянин РФ Олексій Кістиченко, який на сьогодні очолює російське представництво концерну.

Наголошується, що перелік міжнародних спонсорів війни на порталі «Війна і санкції» є потужним репутаційним інструментом для досягнення доброчесності ланцюжків постачання у міжнародному вимірі й виходу міжнародного бізнесу з Росії, а отже - зменшення фінансової і технологічної спроможності держави-терориста продовжувати війну проти України.

Одним із важелів тиску платформи є співпраця з базою даних World-Check, яку використовують банки та страхові компанії для оцінки ризиків.

«Саме тому для світових компаній наслідки перебування в переліку стають гіршими, ніж продовження ведення бізнесу з країною-агресором», - підкреслили в НАЗК.

Як повідомлялося, компанія Camozzi Automation S.P.A. заснована в 1964 році. Спеціалізується вона на розробці й виробництві пневматичних компонентів і систем для промислової автоматизації: приводів, розподільників, пневматичних пускових блоків, фітингів, вакуумних компонентів, панелей, систем і спеціальних продуктів.

Camozzi має представництва у 78 країнах світу, зокрема в Італії, Україні, Сполучених Штатах Америки, Китаї, Індії та Росії.

В Україні представництво Camozzi з'явилося у серпні 1991 року. Філії компанії є у Києві, Дніпрі, Харкові, Запоріжжі, Львові, Тернополі та Одесі.

 

ТЕГИ

Курс НБУ на завтра
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,3969
 0,1376
0,35
EUR
1
42,3359
 0,0261
0,06

Курс обміну валют на 03.05.24, 11:03
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3315  0,04 0,11 39,8738  0,05 0,14
EUR 42,1796  0,00 0,01 42,9208  0,04 0,10

Міжбанківський ринок на 03.05.24, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3800  0,15 0,38 39,4400  0,12 0,29
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес