Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Суд у Москві відправив американського журналіста WSJ Евана Гершковича до СІЗО на два місяці у справі про «шпигунство»

 

Лефортовський районний суд Москви в четвер, 30 березня, взяв під варту журналіста The Wall Street Journal (WSJ), громадянина США Евана Гершковича у справі про "шпигунство".

Його відправили до слідчого ізолятора до 29 травня. Засідання відбулося в закритому режимі, адвоката Данила Бермана на нього не пустили. Стаття, яку інкримінують журналістові, передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 20 років.

За твердженням російської Федеральної служби безпеки (ФСБ), репортер "збирав відомості, що становлять державну таємницю, про діяльність одного з підприємств російського військово-промислового комплексу".

Речниця міністерства закордонних справ РФ заявила, що "те, чим займався в Єкатеринбурзі працівник американського видання The Wall Street Journal, не має відношення до журналістики". Свою чергою речник Кремля Дмитро Пєсков заявив, що репортера "затримали на місці злочину".

Після затримання WSJ випустила заяву, в якій наполягає, що Гершкович пише репортажі про Росію як репортер у складі московського бюро видання. Твердження ФСБ там рішуче заперечують та вимагають негайного звільнення журналіста.

Як зауважує Associated Press, Гершкович став першим репортером американського ЗМІ, якого заарештували за звинуваченням у шпигунстві в Росії з часів "холодної війни". За даними агентства, журналіст висвітлював події в Росії та Україні, а його останній репортаж з Москви був присвячений вповільненню темпів розвитку російської економіки на тлі західних санкцій.

Тим часом єкатеринбурзький політтехнолог Ярослав Ширшиков каже, що "кілька тижнів тому" давав інтерв'ю журналістові та знайомив його з іншими героями: "Його цікавило насамперед ставлення до приватної військової компанії "Вагнер" у суспільстві".

Російський журналіст Дмитро Колєзєв також каже, що Гершковича "цікавило все, пов'язане з ПВК "Вагнер". "У Евана ще була ідея поговорити для інтерв'ю з ким-небудь з працівників оборонних підприємств про те, як вони ставляться до війни", - зазначив Колєзєв, уточнивши, що Гершкович "сподівався на вулиці спіймати когось біля прохідної" "Уралвагонзаводу" у Нижньому Тагілі або біля дослідного конструкторського бюро "Новатор" у Єкатеринбурзі.

Гершкович прожив у Москві шість років. До приходу в WSJ він працював у московському бюро агентства AFP. До того був репортером англомовного новинного сайту The Moscow Times. Його матеріали з'являлися в The New York Times, Foreign Policy, Politico Europe. Як зауважує AFP, 31-річний Гершкович володіє російською мовою. Його батьки живуть у США, але походять з СРСР.

За матеріалами: Deutsche Welle
Ключові теги: США, Росія
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,2214
 0,0059
0,02
EUR
1
42,3670
 0,0750
0,18

Курс обміну валют на сьогодні, 10:56
  куп. uah % прод. uah %
USD 38,9582  0,03 0,08 39,5025  0,05 0,12
EUR 42,1375  0,11 0,27 42,9400  0,08 0,18

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,0300  0,10 0,27 39,0550  0,10 0,27
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес