Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Азійські акції падають на тлі бетів на рівень стававок та вагань щодо акцій техкомпаній; акції Китаю зростають з новою силою

08:21 08.10.2024 |

Фінанси

 

Більшість азіатських ринків упали у вівторок, слідуючи за нічною слабкістю на Волл-стріт, оскільки зміцнення американського ринку праці сприяло бетам на те, що процентні ставки залишаться відносно високими.

Китайські ринки значно перевершили своїх конкурентів, різко піднявшись, коли торгівля відновилася після тижневого перепочинку і коли інвестори відреагували на шквал стимулюючих заходів з боку Пекіна.

Інші азійські ринки слідували за Волл-стріт, яка різко впала, оскільки трейдери оцінювали перспективу меншого зниження ставки в листопаді. Ф'ючерси на американські фондові індекси були приглушеними на азіатських торгах.

Азіатські акції технологічних компаній зазнали найбільших втрат у вівторок, слідуючи за слабкістю своїх американських колег на тлі деяких регуляторних побоювань і негативних коментарів аналітиків.

Китайські індекси Shanghai Shenzhen CSI 300 і Shanghai Composite виросли на 6%-8% на початку торгів після відкриття на 13%.

Торгівля відновилася після свята «Золотого тижня», коли інвестори купували китайські ринки після того, як Пекін оголосив про низку важливих стимулюючих заходів, спрямованих на прискорення економічного зростання.

Напередодні свята «Золотого тижня» китайський уряд запровадив низку стимулюючих заходів, включно зі зниженням процентних ставок, зменшенням резервних вимог до банків, пом'якшенням правил на ринку нерухомості та заходами з підтримки ліквідності, спрямованими на фондовий ринок.

Покупки в Китаї також були зумовлені прагненням отримати вигідну пропозицію, враховуючи, що основні індекси країни впали до семимісячного мінімуму у вересні.

Але інвестори все ще чекали на нові заходи стимулювання в країні, особливо цільові фіскальні заходи.

За винятком Китаю, більшість азіатських ринків впали у вівторок, слідуючи за нічною слабкістю на Волл-стріт. Американські акції різко впали в понеділок, оскільки ознаки стійкості на ринку праці - від сильніших, ніж очікувалося, даних по заробітній платі в несільськогосподарському секторі - підживлювали бети на менший темп зниження ставок Федеральним резервом.

Втрати в основному припали на акції технологічних компаній, особливо після того, як в понеділок впали акції найбільших американських компаній Alphabet Inc, Apple Inc і Amazon.com Inc.

Гонконгський індекс Hang Seng знизився майже на 4% у вівторок на тлі активної фіксації прибутку після того, як зріс до річного максимуму на оптимізмі щодо китайських стимулюючих заходів.

Японський Nikkei 225 впав на 1,2%, а індекс TOPIX - на 1,1%. Дані показали деяке сповільнення зростання заробітної плати в серпні, але витрати японських домогосподарств залишились високими, що потенційно підкріплює інфляційні очікування.

Південнокорейський індекс KOSPI втратив 0,7% через падіння акцій Samsung Electronics Co Ltd на 1,5% після того, як технологічний гігант спрогнозував слабший, ніж очікувалось, прибуток у третьому кварталі. Конкурент Samsung, SK Hynix Inc, впав більш ніж на 2%.

Втрати австралійського індексу ASX 200 були обмежені оптимізмом щодо Китаю, враховуючи значну торговельну залежність Австралії від найбільшої економіки Азії. Окремі дані також показали, що споживчі настрої австралійців покращилися в жовтні.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на завтра
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,1756
 0,0205
0,05
EUR
1
45,2437
 0,0227
0,05

Курс обміну валют на сьогодні, 10:07
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,9083  0,01 0,01 41,5029  0,00 0,00
EUR 45,1054  0,04 0,08 45,7683  0,05 0,12

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,1750  0,03 0,06 41,1900  0,03 0,06
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес