Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Азіатські фондові індекси знаходяться під тиском слабких даних щодо Китаю, але в листопаді очікуються сильні результати

08:20 30.11.2023 |

Фінанси

 

Більшість азіатських акцій у четвер трималися у вузькому діапазоні після того, як дані з Китаю вказали на стійку слабкість найбільшої економіки регіону, хоча більшість індексів продемонстрували сильне зростання у листопаді.

Ослаблення побоювань щодо підвищення процентних ставок у США, миролюбна поведінка Банку Японії та невелика кількість вигідних покупок стали ключовими факторами ралі азіатських акцій у листопаді. Але китайські біржі цього місяця значною мірою відставали від своїх аналогів через стійкі побоювання з приводу уповільнення економічного відновлення.

Китайські індекси Shanghai Shenzhen CSI 300 та Shanghai Composite трохи зросли у четвер, як і Hang Seng. Дані індексу менеджерів із закупівель показали, що виробнича активність Китаю в листопаді скоротилася більше, ніж очікувалося.

У невиробничій діяльності зафіксовано найслабше місячне зростання у 2023 році, тоді як загальна ділова активність також наблизилася до зони спаду, тенденція, яка востаннє спостерігалася у розпал кризи Covid-19.

Ці дані посилили побоювання щодо економічного спаду в Китаї, особливо в той час, коли країна бореться із погіршенням попиту у своїх найбільших експортних напрямках. Але трейдери також роблять ставку на те, що ця тенденція спричинить комплексні заходи стимулювання з боку Пекіна.

Проте у листопаді китайські акції пропустили зростання порівняно з азіатськими аналогами. Індекс CSI 300 втратить 2,1%, у той час як Shanghai Composite та Hang Seng практично не змінилися за місяць.

Азіатські ринки в четвер продемонстрували невелике зростання, але все одно очікували на сильне зростання в листопаді.

Австралійський індекс ASX 200 зріс на 0,1%, оскільки дані показали, що кількість дозволів на будівництво нових будівель у жовтні різко зросла після затишшя, що тривало більшу частину року. Однак інші дані показали, що приватні капітальні витрати у третьому кварталі зросли менше, ніж очікувалося.

ASX мав додати близько 3,9% у листопаді.

Ф'ючерси на індійський індекс Nifty 50 показали позитивне відкриття після сильного зростання середи. Оптимізм з приводу економіки Індії, яка цього року є найбільшою економікою, що швидко зростає, призвів до того, що індекс Nifty в листопаді підніметься на 5,3%.

Увага також була зосереджена на майбутніх даних щодо валового внутрішнього продукту Індії за вересневий квартал, які, як очікується, покажуть сильне, хоч і сповільнене зростання економіки.

Японський індекс Nikkei 225 практично не змінився в четвер після неоднозначних даних із роздрібного продажу та промислового виробництва. Але миролюбний Банк Японії та безліч позитивних квартальних звітів привели Nikkei до зростання на 7,9% у листопаді, при цьому індекс також залишається близьким до 33-річного піку.

Індекс KOSPI Південної Кореї у четвер не змінився після того, як Банк Кореї зберіг процентні ставки на стабільному рівні, як і очікувалося. Дані з промислового виробництва за жовтень не виправдали очікувань.

Але KOSPI показав найкращий результат серед азіатських бірж у листопаді, піднявшись на 10,6% завдяки зростанню акцій важковагових технологічних компаній. На початку листопада індекс продемонстрував внутрішньоденний стрибок майже на 6% після того, як уряд заборонив короткі продажі на внутрішніх ринках.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,4627
 0,2052
0,50
EUR
1
45,3457
 0,3668
0,82

Курс обміну валют на 16.07.24, 10:18
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,7833  0,17 0,42 41,4392  0,20 0,49
EUR 44,4229  0,20 0,45 45,2717  0,27 0,61

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,4500  0,24 0,58 41,5000  0,26 0,63
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес