Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Азіатські фондові індекси падають через економічні потрясіння

08:41 04.07.2023 |

Фінанси

 

Більшість азіатських акцій у вівторок коливалися від флету до мінімуму, оскільки низка слабких даних з основних країн знизила схильність до ризику, при цьому японські акції найбільше впали, відступивши від 33-річних максимумів.

Невтішні показники виробничої активності у США, Німеччині та Китаї підірвали настрої цього тижня, посиливши побоювання щодо уповільнення глобального економічного зростання.

Побоювання з приводу подальшого підвищення процентних ставок також чинили тиск на регіональні акції в очікуванні сьогоднішнього рішення Резервного банку Австралії за процентними ставками.

Австралійський індекс ASX 200 мало змінився у вівторок, і трейдери причаїлися в очікуванні рішення РБА щодо процентної ставки.

Слабка більшість аналітиків очікує, що РБА підвищить ставки на 25 базисних пунктів з огляду на те, що інфляція, як і раніше, значно перевищує цільовий діапазон центрального банку.

Але спостерігачі за ринком також готуються до можливого утримання з боку центрального банку з огляду на те, що багато аспектів австралійської економіки, особливо обсяг виробництва та ринок житла, почали погіршуватися через високі процентні ставки.

Індекс Nikkei 225 втратив 1%, тоді як ширший індекс TOPIX втратив 0,7%, оскільки обидва індекси відкотилися від 33-річних піків, досягнутих цього тижня. Nikkei також був найгіршим індексом в Азії за день.

У той час як стійкість японської економіки та «голубиний» Банк Японії призвели до двомісячного ралі місцевих акцій, зростання дещо призупинилося на тлі побоювань погіршення світових економічних умов та підвищення процентних ставок у США.

Фармацевтичний виробник Daiichi Sankyo показав найгірші результати на Nikkei, знизившись на 14% після того, як результати випробувань ліків від раку легень у партнерстві з британською AstraZeneca PLC показали менші переваги, ніж очікувалося.

Ширші азіатські ринки були приглушені: китайський Shanghai Shenzhen CSI 300 і Shanghai Composite торгуються в бічному тренді, тоді як гонконгський індекс Hang Seng зріс на 0,5%, продовживши сильне зростання порівняно з попередньою сесією.

Приватне опитування показало, проведене у понеділок, що виробничий сектор Китаю в червні зростав повільнішими темпами, ніж у попередньому місяці, що викликає більше сумнівів щодо відновлення найбільшої економіки Азії цього року.

Південнокорейський KOSPI впав на 0,2%, а зважений тайванський індекс додав 0,1%.

Сінгапурські ф'ючерси на індійський індекс Nifty 50 свідчать про помірно позитивне відкриття місцевих акцій у вівторок після того, як Nifty і BSE Sensex 30 закрилися на рекордних максимумах у понеділок.

Оптимізм щодо індійської економіки, сильна залежність від технологічного сектора та збільшення припливу іноземного капіталу були основними факторами зростання індійських акцій в останні тижні.

Проте аналітики застерігають місцеві акції від короткострокової капітуляції після різкого підвищення їхньої вартості.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на понеділок
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,4912
 0,0692
0,17
EUR
1
45,1860
 0,0758
0,17

Курс обміну валют на сьогодні, 10:10
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,2020  0,08 0,20 41,9328  0,13 0,32
EUR 44,9320  0,12 0,27 45,8752  0,09 0,19

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,4150  0,01 0,01 41,4900  0,05 0,12
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес