Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Азіатські акції падають через занепокоєння перед індексом споживчих цін, Гонконг падає через втрати Tencent

08:26 12.04.2023 |

Фінанси

 

Більшість азіатських фондових ринків у середу торгувалися в діапазоні від флету до мінімуму на тлі обережності, що зростає, напередодні ключових даних щодо інфляції в США, при цьому гонконгський індекс Hang Seng втратив найбільше через різкі втрати важковаговика Tencent.

Індекс Hang Seng впав на 0,6%, переважно через падіння на 4% акцій інтернет-гіганта Tencent Holdings Ltd.

Основний акціонер Prosus заявив, що цього тижня він вклав 96 мільйонів акцій Tencent на суму близько 4,4 мільярда доларів у Центральну клірингову та розрахункову систему Гонконгу. Такий крок зазвичай передбачає прожаж акцій, а Prosus заявляє, що цей крок спрямований на фінансування програми зворотного викупу акцій.

Збитки Tencent поширилися і на акції інших технологічних компаній: великі компанії Alibaba Group Holding Ltd і Baidu Inc втратили приблизно 2% кожна.

Акції виробника електромобілів BYD Co Ltd впали на 1,9% після того, як Berkshire Hathaway Inc Уоррена Баффета ще більше скоротила свою частку у фірмі, продавши близько 2,48 млн акцій.

Більш широкі азіатські ринки були значною мірою приглушені, оскільки ринки причаїлися в очікуванні ключових даних щодо інфляції індексу споживчих цін у США, які мають бути опубліковані пізніше того ж дня, що, ймовірно, вплине на плани Федеральної резервної системи підвищення процентних ставок .

Китайські індекси Shanghai Shenzhen CSI 300 і Shanghai Composite трохи зросли, але все ще не оговталися від м'якших, ніж очікувалося, даних щодо інфляції, опублікованих цього тижня, що вказує на непевне відновлення економіки в країні.

Японський індекс Nikkei 225 додав 0,6%, продовживши сильне зростання з вівторка після того, як Уоррен Баффет заявив, що розглядає можливість додаткових інвестицій у місцеві акції.

Дані також показали, що інфляція індексу цін виробників у Японії знизилася другий місяць поспіль у березні, хоч і повільнішими, ніж очікувалося, темпами.

Індійські індекси Nifty 50 і BSE Sensex 30 були трохи вищими напередодні місцевих даних за споживчими цінами, які мають бути опубліковані пізніше того ж дня, які, як очікується, покажуть, що інфляція суттєво знизилася у березні.

Увага також зосереджена на протоколі березневого засідання ФРС, яке має відбутися пізніше того ж дня, щоб отримати додаткові сигнали про грошово-кредитну політику, хоча ринки почали припускати, що центральний банк має обмежений запас для збереження підвищення ставок.

Хоча потенційна пауза у підвищенні ставок є гарною ознакою для азіатських ринків, подальша рецесія у США може ще більше підірвати апетит до ризикових активів. Президент ФРБ Міннеаполісу Ніл Кашкарі попередив, що вищі відсоткові ставки та повільніше кредитування можуть спровокувати рецесію в США цього року.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на завтра
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,5771
 0,1028
0,26
EUR
1
42,8501
 0,0196
0,05

Курс обміну валют на сьогодні, 10:27
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,5008  0,00 0,01 40,0504  0,01 0,01
EUR 42,6096  0,05 0,11 43,3704  0,07 0,17

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,6100  0,09 0,24 39,6400  0,09 0,24
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес