Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Азіатські фондові індекси падають, оскільки відновлення банкрутства банків переважує оптимізм щодо Китаю

08:25 16.03.2023 |

Фінанси

 

Азіатські фондові ринки у четвер відступили, оскільки акції банків зіткнулися з відновленням продажів через побоювання глобальної кризи запозичень, хоча оптимістичний прогноз китайської економіки допоміг обмежити втрати на деяких регіональних ринках.

Регіональні акції також скоротили деякі втрати після того, як обложений швейцарський кредитор Credit Suisse Group AG заявив, що займе до 54 мільярдів доларів у Швейцарського національного банку для підтримки ліквідності, що допомогло знизити побоювання щодо неминучого банківського краху.

Китайські індекси Shanghai Shenzhen CSI 300 та Shanghai Composite впали найменше серед своїх азіатських аналогів, втративши 0,5% кожен після того, як інвестиційний банк Goldman Sachs підвищив прогноз економічного зростання для країни до 6% з 5,5%.

Банк послався на тенденції до покращення після того, як країна знову відкрилася після трьох років блокування COVID, і заявив, що найбільша економіка Азії готова до відновлення цього року. Це, у поєднанні з недавніми даними, що свідчать про стійке, хоч і неоднозначне відновлення економіки в країні, викликало деякий оптимізм.

Але Китай був відносно яскравою плямою на цілому негативному ринку. Гонконгський індекс Hang Seng впав на 1,5%, оскільки обвал банківських акцій поширився на технології, тоді як тайванський зважений індекс та південнокорейський KOSPI втратили 1,1% та 0,3% відповідно.

Японський індекс Nikkei 225 також був одним із найгірших за день, втративши 1,1%, оскільки основні фінансові акції зіткнулися з тиском, що відновився, з боку продавців. Dai-ichi Life Holdings Inc, Sumitomo Mitsui Financial та T&D Holdings Inc були одними з найгірших на Nikkei, втративши від 5,8% до 7%.

Австралійський індекс ASX 200 також впав на 1,5% через втрати в акціях найбільших чотирьох банків країни. Більш сильні, ніж очікувалося, показники зайнятості за лютий також посилили побоювання щодо подальшого підвищення процентних ставок Резервним банком.

У той час, як падіння на азіатських ринках ненадовго призупинилося в середу, нові побоювання з приводу глобальної банківської кризи, спричиненої падінням акцій Credit Suisse, призвели до того, що в четвер ринки відновили падіння.

Інвестори здебільшого переключилися з активів із високим ризиком на активи-прихістки, такі як золото та долар. Невизначеність щодо курсу грошово-кредитної політики США також вплинула після появи ознак того, що базова споживча інфляція в лютому залишалася жорсткою.

Акції Філіппін зазнали збитків на ринках Південно-Східної Азії з високим ступенем ризику, впавши на 1,6%, тоді як індійські індекси Nifty 50 та BSE Sensex 30 впали на 0,6% кожен.

Дані у середу показали, що дефіцит торговельного балансу Індії несподівано скоротився у лютому, чому значною мірою сприяло падіння нафтових цін.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на завтра
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,2966
 0,0595
0,15
EUR
1
42,3087
 0,0896
0,21

Курс обміну валют на сьогодні, 13:49
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,2148  0,08 0,21 39,7524  0,09 0,23
EUR 42,1980  0,02 0,05 42,9048  0,06 0,15

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,2600  0,17 0,43 39,3000  0,15 0,38
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес