Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Азіатські акції зростають у міру того, як побоювання щодо банків слабшають, ринки роблять ставку на менш яструбину позицію ФРС

08:34 15.03.2023 |

Фінанси

 

Більшість азіатських фондових ринків зросли в середу, чому сприяло відновлення банківських акцій на тлі ослаблення побоювань щодо потенційної кризи в США, тоді як ставки на те, що Федеральна резервна система займе менш яструбину позицію, також сприяли настроям.

Регіональні ринки сприйняли позитивні сигнали після нічного відновлення на Волл-стріт після того, як дані щодо споживчої інфляції за лютий виявилися переважно такими, як і очікувалося. Ці дані у поєднанні з недавнім тиском на банківський сектор підштовхнули ставки на те, що ФРС матиме обмежений простір для підвищення процентних ставок.

Технологічні біржі зросли найбільше: гонконгський індекс Hang Seng та південнокорейський KOSPI зросли більш ніж на 1% кожен у середу. Обидва також були одними з найбільш постраждалих від обвалу акцій на початку цього тижня.

Китайські індекси Shanghai Shenzhen CSI 300 та Shanghai Composite додали 0,4% та 0,7% відповідно, оскільки змішані економічні дані показали, що відновлення в країні набирає обертів, хоч і нерівними темпами.

У лютому промислове виробництво в Китаї зросло трохи менше, ніж очікувалося, тоді як роздрібний продаж та інвестиції в основний капітал відновилися після мінімумів епохи пандемії. Дані вселили певний оптимізм щодо відновлення найбільшої економіки Азії після того, як на початку цього року вона скасувала більшість заходів щодо боротьби з COVID.

Індійські індекси Nifty 50 і BSE Sensex 30 додали приблизно по 0,6% кожен, оскільки нижчі, ніж очікувалося, показники оптової інфляції за лютий вселили оптимізм щодо ослаблення цінового тиску в країні.

Азіатські ринки загалом виросли на тлі ослаблення побоювань щодо банківської кризи в США після того, як уряд втрутився в сектор, щоб захистити вкладників після краху Silicon Valley Bank та двох інших регіональних гравців.

Японський індекс Nikkei 225 зріс на 0,2% на тлі відновлення акцій великих банків, а австралійський індекс ASX 200 додав 0,7% на тлі відновлення чотирьох найбільших банків країни. Акції австралійських гірничодобувних компаній також підтримали перспективу відновлення економіки Китаю.

Таїландський індекс SET виріс у Південно-Східній Азії, піднявшись на 2,2%.

Ринки роблять ставку на те, що зростання тиску на кредиторів у поєднанні з ознаками зниження загальної інфляції в лютому викличе менш яструбину позицію ФРС в найближчі місяці. Але трейдери ще готуються до підвищення ФРС на 25 базисних пунктів наступного тижня, оскільки стійка базова інфляція показала, що ціновий тиск у країні все ще залишається відносно високим.

Очікується, що зростання відсоткових ставок обмежить будь-яке велике зростання азіатських акцій цього року, враховуючи, що вони обмежують надходження капіталу в регіон.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,6370
 0,1219
0,31
EUR
1
42,2986
 0,0655
0,15

Курс обміну валют на сьогодні, 10:03
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3729  0,01 0,03 39,9288  0,00 0,00
EUR 42,1825  0,05 0,12 42,9621  0,03 0,07

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,5300  0,10 0,26 39,5550  0,09 0,24
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес