Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Акції шкутильгають у бік найбільшого тижневого падіння року

12:42 24.02.2023 |

Фінанси

 

У п'ятницю світові акції шкутильгають до свого найбільшого тижневого падіння за рік, хоча інвестори збентежені падінням прибутковості державних облігацій, оскільки майбутній голова Банку Японії виключив дострокове припинення його надзвичайно легкої монетарної політики.

Особлива увага приділялася першим роковинам російського вторгнення в Україну, або «спеціальної військової операції», як її називає Росія, оскільки заклики до миру, а також попередження про ширшу ескалацію виходили як з Вашингтона, так і з Пекіна.

Європейські фондові ринки відкрилися зростанням, при цьому індекс Euro Stoxx 600 зріс на 0,4%, хоча нічні падіння в Азії та зниження цін на ф'ючерси на Уолл-стріт означали, що основний світовий індекс MSCI застряг у червоній зоні.

Руху Європи частково допомогла пауза в різкому зростанні світових витрат на позики цього місяця, що є розворотом січневої тенденції.

Під час слухань у нижній палаті Казуо Уеда, який у квітні обійме посаду керуючого Банку Японії (BOJ), заявив, що наднизькі процентні ставки, як і раніше, необхідні для підтримки крихкої економіки Японії, попередивши про небезпеку реагування на споживчу інфляцію з посиленням грошово-кредитної політики.

"Уеда старанно працює, щоб представити себе як того, що забезпечує сталість", - сказав Шон Келлоу, старший валютний стратег Westpac. "Принаймні, для початку".

Японський індекс акцій Nikkei закрився із підвищенням на 1,1%, а прибутковість п'ятирічних державних облігацій знизилася до 0,235%.

Десятирічні японські облігації не торгувалися у п'ятницю через зниження ліквідності після перевищення верхньої межі політики Банку Японії протягом двох днів поспіль. Але курс ієни став мінливим, оскільки дані також показали, що базова споживча інфляція досягла 41-річного максимуму, чинячи тиск на Банк Японії з метою поступового згортання програми стимулювання.

Тим часом найширший індекс акцій Азіатсько-Тихоокеанського регіону MSCI за межами Японії впав на 0,8%, що означає сильне тижневе падіння на 2,0%.

Зокрема, китайські «блакитні фішки» впали на 1,0%, а гонконгський індекс Hang Seng упав на 1,3% після коментарів офіційних осіб США про те, що він збільшить кількість військовослужбовців, які допомагають навчати тайванських сил.

НЕБАЖАНИЙ ЮВІЛЕЙ

Волл-стріт також знову показала зниження, завершивши бурхливий четвер на позитивній території вперше за п'ять сесій, хоча все ще на шляху до найгіршого тижня року.

Очікування підвищення відсоткових ставок у США означали, що індекс долара, який вимірює провідну світову валюту порівняно з шістьма його основними аналогами, коливався на рівні 104,71, що трохи менше семитижневого максимуму 104,78.

Інвестори очікували на публікацію індексу споживчих цін (PCE) у США за січень, головного показника інфляції для Федерального резерву. Очікується, що індекс зросте на 0,4%, порівняно з попереднім місяцем, порівняно з 0,3% у попередньому місяці.

У четвер несподіване падіння числа нових звернень за допомогою з безробіття та переглянуте зростання індексу цін PCE у четвертому кварталі свідчили про зміцнення найбільшої економіки світу.

"Індекс долара США повинен продовжити своє зростання до 106, якщо сьогоднішні дефлятори PCE в США піднімуть прибутковість казначейських облігацій США за 2 роки вище діапазону ставки за федеральними фондами 4,5-4,75%", - сказали аналітики DBS Bank.

Хоча основна увага у війні в Україні, як і раніше, приділялася людським жертвам та довгостроковим геополітичним наслідкам, вона також справила серйозний вплив на фінансові ринки.

Аарон Данн, керівник відділу вартісного капіталу в Eaton Vance, сказав, що найбільш очевидним впливом, коли вибухнула війна, було різке зростання цін на нафту, газ та сільськогосподарську продукцію. Примітно, що більшість цих кроків були значною мірою звернені назад.

"Ви фактично відмовилися від значної частини прибутку на більшості енергетичних ринків у другій половині 2022 року", - сказав Данн, наголосивши, що падіння цін на природний газ означає, що тепер він знову замінює вугілля в Європі.

"Це допомогло глобальній економічній картині", - пояснив він. «Велике питання зараз у верхньому рядку, в економічних показниках, і в цьому відношенні відкриття Китаю відіграватиме зовнішню роль у тому напрямку, в якому ми йдемо».

На ринках облігацій ключова прибутковість казначейських облігацій або вартість запозичення урядом США на міжнародних боргових ринках знизилася до 3,8590% порівняно з попереднім закриттям 3,8810%.

Базова європейська доходність також знизилася після того, як Німеччина, промисловий центр блоку, заявила, що її економіка скоротилася трохи більше, ніж спочатку прогнозувалося, у четвертому кварталі 2022 року.

Прибутковість 10-річних державних облігацій Німеччини впала на 3 базисних пункти до 2,44% після того, як на початку тижня дані PMI, які перевищили очікування, підняли її до найвищого рівня з серпня 2011 року.

На нафтовому ринку ф'ючерси на нафту марки Brent зросли на 0,8% до 82,84 долара США, а американська нафта West Texas Intermediate (WTI) також подорожчала на 0,8% до 75,99 долара.

Золото трохи подорожчало за спотовою ціною 1824,89 доларів США за унцію, хоча воно мало курс на четверте тижневе падіння поспіль.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на завтра
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,3969
 0,1376
0,35
EUR
1
42,3359
 0,0261
0,06

Курс обміну валют на 03.05.24, 11:03
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3315  0,04 0,11 39,8738  0,05 0,14
EUR 42,1796  0,00 0,01 42,9208  0,04 0,10

Міжбанківський ринок на 03.05.24, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3800  0,15 0,38 39,4400  0,12 0,29
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес