Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Нафта відступає, але прямує до тижневого зростання на тлі можливих перебоїв з поставками на Близькому Сході

 

У п'ятницю нафта подешевшала після зростання напередодні, але ціни залишаються налаштованими на друге поспіль тижневе зростання, оскільки інвестори зважують вплив урагану на попит в США проти будь-якого значного збою у постачанні, якщо Ізраїль атакує іранські нафтові об'єкти.

Ф'ючерси на нафту марки Brent о 06:30 EET впали на 29 центів, або на 0,4%, до $79,11 за барель. Ф'ючерси на американську нафту марки West Texas Intermediate впали на 21 цент, або на 0,3%, до 75,64 долара за барель.

За тиждень обидва бенчмарки зросли на 1-2%.

«Ціни на нафту продовжують зростати з тижня в тиждень, а геополітичні ризики сприяють відновленню», - сказав Єп Джун Ронг, ринковий стратег IG. Але він додав, що застереження щодо високих запасів нафти і, можливо, більш поступове пом'якшення ставки ФРС США призупинили нещодавнє ралі.

У четвер ураган «Мілтон» вийшов в Атлантичний океан після того, як пронісся над Флоридою, забравши життя щонайменше 10 людей і залишивши мільйони людей без електрики. Руйнування можуть знизити споживання палива в деяких регіонах найбільшого в світі виробника і споживача нафти.

«Інвестори оцінюють, як збитки від урагану можуть вплинути на економіку США і попит на паливо», - сказав Хіроюкі Кікукава, президент NS Trading, підрозділу Nissan Securities.

«Ціни на нафту, швидше за все, коливатимуться навколо поточних 200-денних середніх рівнів, при цьому основне занепокоєння викликає те, чи буде Ізраїль вживати заходів у відповідь проти іранських нафтових об'єктів», - сказав він.

200-денна середня ціна нафти марки Brent становить $81,68 за барель, а нафти марки WTI - $77,36.

Ціни на нафту різко зросли цього місяця після того, як 1 жовтня Іран запустив понад 180 ракет по Ізраїлю, що підвищило ймовірність удару у відповідь по іранських нафтових об'єктах. Ізраїль ще не відреагував на це, а ціни на нафту знизилися і залишалися відносно стабільними протягом тижня.

Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант, однак, заявив, що будь-який удар по Ірану буде «смертельним, точним і несподіваним».

Іран підтримує кілька угруповань, що воюють проти Ізраїлю, в тому числі «Хезболла» в Лівані, ХАМАС в Газі і хуситів в Ємені.

У Лівані в результаті ізраїльських ударів по центру Бейрута в ніч на четвер загинули 22 людини і щонайменше 117 отримали поранення, повідомило міністерство охорони здоров'я Лівану. Ліванські джерела в органах безпеки повідомили, що щонайменше один високопоставлений діяч «Хезболли» також став мішенню для атак.

Країни Перської затоки, тим часом, лобіюють у Вашингтоні, щоб Ізраїль не атакував іранські нафтові об'єкти, побоюючись, що їхні власні нафтові об'єкти можуть потрапити під обстріл бойовиків Тегерана в разі ескалації конфлікту, повідомили агентству Reuters три джерела в Перській затоці.

Що стосується пропозиції, то Національна нафтова корпорація Лівії (NOC) заявила в четвер, що відновила видобуток до рівня, який був до кризи в центральному банку країни, досягнувши 1,22 млн барелів на день.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,2072
 0,0138
0,03
EUR
1
45,0477
 0,0797
0,18

Курс обміну валют на сьогодні, 10:59
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,8885  0,02 0,04 41,5000  0,02 0,04
EUR 44,9423  0,07 0,16 45,6185  0,06 0,13

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,2050  0,02 0,04 41,2150  0,01 0,01
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес