Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Ціни на нафту зростають на тлі нових стимулів Китаю і напруженості на Близькому Сході

 

Ціни на нафту зросли у вівторок на новинах про нові монетарні стимули з боку Китаю, який є найбільшим імпортером нафти, а також на побоюваннях, що ескалація напруженості на Близькому Сході може вдарити по поставках з ключового регіону-виробника, в той час як над США, найбільшим виробником нафти в світі, нависла загроза сильного урагану.

Ф'ючерси на нафту марки Brent на листопад о 05:30 EET зросли на 69 центів, або на 0,93%, до 74,59 долара за барель. Ф'ючерси на американську нафту WTI на листопад виросли на 74 центи, або 1,05%, до 71,11 долара.

Обидва контракти закрилися з пониженням в понеділок, оскільки побоювання щодо попиту взяли гору в головах інвесторів після розчаровуючих даних про ділову активність в єврозоні і на тлі тривалого занепокоєння щодо споживання палива в Китаї.

«Нафта WTI виросла сьогодні вранці після того, як Китай знизив ключову кредитну ставку. Ринок нафти відчайдушно очікує від китайської влади подальших пом'якшувальних заходів для боротьби з економічним спадом», - говорить Тоні Сікамор, ринковий аналітик IG.

«Сьогоднішня заява певною мірою усуне ризики зниження цін на нафту», - додав Тоні Сікамор.

Центральний банк Китаю оголосив про широкі заходи монетарного стимулювання та підтримки ринку нерухомості для відродження економіки, яка бореться з сильним дефляційним тиском.

Голова Пан Гуншен заявив, що центральний банк знизить норму обов'язкових банківських резервів на 50 базисних пунктів і надалі знизить ключові процентні ставки, а подальше пом'якшення політики очікується в кінці цього року.

На Близькому Сході ізраїльські військові заявили, що в понеділок завдали авіаударів по об'єктах Хезболли в Лівані, в результаті яких, за даними ліванської влади, загинули 492 людини і десятки тисяч були змушені рятуватися втечею в найсмертоносніший день в країні за останні десятиліття.

Ізраїль і Хезболла, підтримуване Іраном угруповання, що базується в Лівані, обмінялися вогнем після того, як минулого тижня вибухнули тисячі пейджерів і рацій, якими користувалися члени Хезболли. У нападі широко звинувачували Ізраїль.

«Ринок нафти стурбований тим, що зростання напруженості в регіоні наближає виробника нафти ОПЕК до військового конфлікту», - йдеться в повідомленні банку ANZ, посилаючись на Іран.

«Трейдери також стежать за погодою. Узбережжю Мексиканської затоки США загрожує удар урагану до кінця тижня, оскільки зона неспокійної погоди в Атлантиці консолідується».

У понеділок американські нафтовидобувні компанії поспішали евакуювати персонал з нафтовидобувних платформ у Мексиканській затоці, оскільки, за прогнозами, другий потужний ураган за два тижні прорветься через морські нафтовидобувні родовища. Кілька нафтових компаній призупинили видобуток.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,2085
 0,0562
0,14
EUR
1
45,9598
 0,2360
0,51

Курс обміну валют на сьогодні, 10:12
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,8135  0,12 0,29 41,4888  0,08 0,19
EUR 45,7353  0,07 0,16 46,4524  0,08 0,17

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,2400  0,06 0,15 41,2600  0,06 0,15
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес