Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Нафта продовжує відновлення після волатильного тижня

 

Ціни на нафту зросли в п'ятницю, продовживши ралі, викликане перебоями у видобутку в Мексиканській затоці США, де ураган Франсін змусив виробників евакуювати платформи, перш ніж він досягнув узбережжя Луїзіани.

Ф'ючерси на нафту марки Brent о 05:22 EET зросли на 34 центи, або на 0,5%, до 72,31 долара за барель. Ф'ючерси на американську нафту марки West Texas Intermediate подорожчали на 39 центів, або на 0,6%, до 69,36 долара за барель.

Якщо ці показники збережуться, обидва бенчмарки перервуть серію тижневих падінь, незважаючи на важкий старт, коли у вівторок нафта марки Brent опустилася нижче 70 доларів за барель вперше з кінця 2021 року. На поточних рівнях Brent очікується тижневе зростання приблизно на 1,7%, а WTI - понад 2%.

«Попереднє падіння до майже трирічного мінімуму вимагало деякого короткострокового перепочинку до кінця тижня, оскільки учасники ринку оцінюють перебої в короткострокових поставках нафти, викликані ураганом «Франсін», - сказав ринковий стратег IG Єп Джун Ронг в електронному листі.

Виробники нафти оцінювали збитки і проводили перевірки безпеки в четвер, готуючись до відновлення операцій в американській Мексиканській затоці, оскільки з'явилися оцінки втрати поставок через Франсін.

Аналітики UBS прогнозують, що видобуток в регіоні у вересні впаде на 50 000 барелів на добу в порівнянні з попереднім місяцем, в той час як аналітики FGE оцінили падіння на 60 000 б/д до 1,69 млн б/д.

За офіційними даними, станом на четвер майже 42% видобутку нафти в регіоні було зупинено.

«Але якщо затримки видобутку виявляться короткочасними, а пошкодження нафтових платформ будуть мінімальними, ці досягнення можуть бути зведені нанівець, оскільки більш загальні перспективи попиту продовжують служити ключовим фактором, що обмежує будь-яке стійке відновлення», - сказав Йеп.

Очікування щодо попиту залишаються похмурими, оскільки Організація країн-експортерів нафти та Міжнародне енергетичне агентство цього тижня знизили свої прогнози зростання попиту, посилаючись на економічні труднощі в Китаї, найбільшому світовому імпортері нафти.

«Нещодавня низка слабких китайських економічних даних свідчить про те, що попит на нафту в другій за величиною економіці світу може залишатися пригніченим довше, в той час як попит був слабким і в інших країнах за межами Китаю», - сказав Йеп з IG.

Імпорт сирої нафти в Китай з січня по серпень знизився на 3,1%, в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, свідчать митні дані, опубліковані у вівторок.

«Зниження внутрішнього попиту на нафту в Китаї стало гарячою темою і було ще більше підкреслено розчаровуючими серпневими даними по торгівлі», - відзначають аналітики FGE в записці для клієнтів.

Побоювання щодо попиту зросли і в Сполучених Штатах. Ф'ючерси на бензин і дистиляти в США цього тижня торгувалися на багаторічних мінімумах, оскільки аналітики відзначили слабший, ніж очікувалося, попит в країні-лідері за споживанням нафти.

Минулого тижня запаси нафти і палива в США зросли, оскільки попит різко знизився, показали дані Управління енергетичної інформації США, опубліковані в середу.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,2743
 0,0888
0,22
EUR
1
45,4595
 0,0299
0,07

Курс обміну валют на сьогодні, 10:58
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,9911  0,05 0,13 41,5678  0,05 0,11
EUR 45,3907  0,14 0,30 46,0819  0,16 0,35

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,3050  0,05 0,13 41,3200  0,05 0,12
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес