Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Ціни на нафту зростають, оскільки ОПЕК+ може відкласти збільшення пропозиції, а запаси в США скоротилися

 

Ціни на нафту зросли після падіння до багатомісячних мінімумів, оскільки основні виробники можуть відкласти заплановане на наступний місяць збільшення видобутку, а запаси в США впали, хоча зростання було обмежене постійними побоюваннями щодо попиту.

Ф'ючерси на листопад на нафту Brent о 06:02 EET подорожчали на 15 центів, або на 0,1%, до $72,85 після падіння на 1,4% на попередній сесії до найнижчого закриття з 27 червня 2023 року. Ф'ючерси на нафту WTI на жовтень виросли на 15 центів, або на 0,22%, до 69,35 долара після падіння на 1,6% в середу до найнижчого рівня з 11 грудня.

«Песимістичні настрої на нафтових ринках, схоже, слабшають після того, як з'явилися сильні дані від API і новини про те, що ОПЕК+ переглядає рішення про збільшення видобутку, що зміцнило надії», - сказала Пріянка Сачдева, старший ринковий аналітик Phillip Nova.

Організація країн-експортерів нафти та їхніх союзників на чолі з Росією, відома як ОПЕК+, обговорює можливість відкласти заплановане на жовтень збільшення видобутку нафти після падіння цін, повідомили Reuters у середу чотири джерела з групи виробників.

Минулого тижня ОПЕК+ мала намір продовжити збільшення видобутку на 180 000 барелів на добу (б/д) у жовтні, що є частиною плану поступового згортання нещодавнього скорочення видобутку на 2,2 млн барелів на добу.

Але потенційне завершення суперечки, яка зупинила експорт Лівії, і слабкий китайський попит підштовхнули групу до перегляду цього плану.

Ціни в четвер також отримали підтримку після того, як дані Американського інституту нафти (API) показали, що запаси сирої нафти і палива в США впали минулого тижня, згідно з джерелами на ринку, які посилаються на дані API в середу.

«Дані API, опубліковані вночі, були конструктивними», - відзначили аналітики ING в замітці для клієнтів, додавши, що якщо офіційні урядові дані покажуть таке ж зниження пізніше, це може стати "найбільшим тижневим падінням з червня".

Дані Американського інституту нафти (API) показали, що запаси нафти впали на 7,431 млн барелів за тиждень, що закінчився 30 серпня, порівняно з очікуваннями аналітиків, опитаних агентством Reuters, які прогнозували зниження на 1 млн барелів.

Щотижневі дані по запасах нафти в США від Управління енергетичної інформації (EIA) будуть опубліковані в четвер о 14:30 за Гринвічем.

Тим не менш, постійне занепокоєння щодо попиту обмежує зростання цін.

Дані, опубліковані на вихідних урядом Китаю, показали, що виробнича активність в країні, яка є найбільшим споживачем нафти в світі, впала до шестимісячного мінімуму минулого місяця, оскільки відпускні ціни на заводах впали, а власники боролися за замовлення.

«В економічному плані уповільнення китайської економіки і слабкий попит на нафту, який здивував деяких учасників ринку, підірвали довіру на ринку, - відзначають аналітики Citi в своїй записці.

«По суті, ринок очікує відносно більш вільний ринок. Нафтопереробні заводи, що вступають в сезон ремонтів, скоротять відвантаження, закінчення літньої спеки на Близькому Сході має означати, що більше видобутої нафти буде вивільнено для експорту, а низька маржа нафтопереробки загрожує ще більшим скороченням роботи нафтопереробних заводів, що зменшить відвантаження нафти».

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,2766
 0,0126
0,03
EUR
1
45,6065
 0,0634
0,14

Курс обміну валют на сьогодні, 09:52
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,8941  0,00 0,01 41,4914  0,08 0,19
EUR 45,2945  0,00 0,01 45,9832  0,05 0,11

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,3300  0,07 0,18 41,3700  0,09 0,22
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес