Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Нафта продовжує падіння на тлі пом'якшення лівійського протистояння та побоювань щодо попиту

 

Ціни на нафту впали в середу, продовживши падіння більш ніж на 4% напередодні, на очікуваннях вирішення політичної суперечки, що зупинила лівійський експорт, і побоюваннях щодо зниження темпів зростання світового попиту.

Ф'ючерси на листопад на нафту марки Brent о 05:30 EET впали на 37 центів, або на 0,5%, до $73,38, після падіння на попередній сесії на 4,9%. Ф'ючерси на нафту WTI на жовтень впали на 41 цент, або на 0,6%, до 69,93 долара після падіння на 4,4% у вівторок.

Обидва контракти впали до найнижчого рівня з грудня на ознаках угоди про врегулювання політичної суперечки між конкуруючими фракціями в Лівії, яка призвела до скороченя видобутоку приблизно наполовину і обмеження експорту.

«Продажі в Азії продовжилися на тлі очікувань потенційної угоди щодо врегулювання конфлікту в Лівії, - сказав Тошитака Тадзава, аналітик Fujitomi Securities Co Ltd.

«Ринок залишається під тиском також через побоювання щодо кволого попиту на паливо після слабких економічних показників Китаю і США».

У вівторок два законодавчі органи Лівії домовилися про спільне призначення голови центрального банку, що потенційно може розрядити боротьбу за контроль над доходами від продажу нафти, яка призвела до суперечки.

У понеділок експорт лівійської нафти з основних портів був зупинений, а видобуток скоротився по всій країні. Лівійська національна нафтова корпорація (NOC) оголосила форс-мажорні обставини на своєму нафтовому родовищі Ель-Фелль з 2 вересня.

«Послаблення політичної напруженості в Лівії, що може призвести до відновлення поставок, і економічна слабкість найбільших світових споживачів нафти, США і Китаю, служать збігом зустрічних вітрів для цін на нафту», - сказав Єп Джун Ронг, ринковий стратег IG.

«Більш швидке скорочення нових замовлень і виробництва, поряд зі зростанням цін, представлене в даних індексу ділової активності у виробничому секторі США, схоже, відновлює побоювання щодо зростання, що не дає особливого заспокоєння щодо перспектив попиту на нафту».

Настрої на ринку ослабли після того, як у вівторок Інститут управління поставками опублікував дані, які показали, що промислове виробництво в США залишається пригніченим, незважаючи на невелике поліпшення в серпні в порівнянні з восьмимісячним мінімумом в липні.

У Китаї, найбільшому в світі імпортері нафти, останні дані показали, що виробнича активність у серпні впала до шестимісячного мінімуму, коли сповільнилося зростання цін на нове житло.

Щотижневі дані про запаси в США були затримані через вихідний день праці в понеділок. Звіт Американського інституту нафти буде опублікований о 16:30 за східним часом (20:30 за Гринвічем) в середу, а дані Управління енергетичної інформації будуть опубліковані об 11:00 за східним часом (15:00 за Гринвічем) в четвер.

Запаси сирої нафти і бензину в США, як очікувалося, впали минулого тижня, в той час як запаси дистилятів, ймовірно, зросли, як показало попереднє опитування Reuters у вівторок.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,2640
 0,1664
0,40
EUR
1
45,5431
 0,0809
0,18

Курс обміну валют на сьогодні, 10:24
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,8964  0,01 0,02 41,5714  0,10 0,24
EUR 45,2907  0,04 0,10 46,0329  0,08 0,17

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,2550  0,18 0,44 41,2800  0,19 0,46
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес