Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Нафта відновлюється на тлі геополітики і проблем з попитом, що хвилюють інвесторів

 

Нафта відновилася в середу після різкого падіння на попередній сесії, що завершило триденну серію зростання, оскільки інвестори вагалися між занепокоєнням щодо можливих втрат поставок з Лівії та Близького Сходу і занепокоєнням щодо світового попиту на паливо.

Ф'ючерси на нафту марки Brent о 04:09 EET подорожчали на 25 центів, або на 0,31%, до $79,80 за барель. Ф'ючерси на американську нафту марки West Texas Intermediate виросли на 17 центів, або 0,23%, до 75,70 долара.

Ціни відновлюються після більш ніж 2% падіння у вівторок, яке перервало триденну серію зростання більш ніж на 7%, оскільки побоювання щодо низької рентабельності нафтопереробних заводів вплинули на очікування щодо попиту на паливо на тлі даних, що свідчать про те, що зростання світового споживання в цьому році було нижчим, ніж прогнозувалося.

Підтримку ринку також надали галузеві дані, опубліковані пізно ввечері у вівторок, які показали, що запаси нафти і палива в США минулого тижня знизилися.

Однак найбільшими ризиками залишаються потенційна втрата поставок з Лівії, де близько 1,2 млн барелів на добу видобутку може бути зупинено на тлі політичних суперечок між конкуруючими урядовими угрупованнями, а також ескалація конфлікту між Ізраїлем і Газою із залученням бойовиків Лівану і сил Ірану, ключового виробника на Близькому Сході.

«Геополітичні ризики продовжують нависати над ринком», - зазначають аналітики ANZ.

Кілька нафтових родовищ по всій Лівії зупинили видобуток, оскільки кількість закритих родовищ зростає, повідомили у вівторок інженери, на тлі суперечки про контроль над центральним банком і доходами від нафти.

Підтвердження закриття родовищ від уряду в Тріполі або Національної нафтової корпорації (NOC), яка відповідає за нафтові ресурси, досі не надходило.

Однак інженери на південно-східних нафтових родовищах Амаль і Нафура повідомили Reuters, що видобуток зупинено, а інженери на родовищі Абу-Аттіфель, також на сході, сказали, що видобуток скоротився.

У секторі Газа тривають бої між Ізраїлем і бойовиками ХАМАС, що призводить до вимушеного переселення палестинців, в той час як ознак конкретного прориву в переговорах про припинення вогню в Каїрі було мало.

Відсутність прогресу в переговорах відбувається в той самий час, коли Ізраїль і підтримуване Іраном бойове угрупування Хезболла на вихідних обмінялися вогнем уздовж ліванського кордону.

Запаси сирої нафти впали на 3,407 млн барелів за тиждень, що закінчився 23 серпня, згідно з ринковими джерелами, що посилаються на дані Американського інституту нафти, опубліковані у вівторок. Запаси бензину впали на 1,863 млн барелів, а дистилятів - на 1,405 млн барелів.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,3008
 0,0583
0,14
EUR
1
46,1041
 0,0775
0,17

Курс обміну валют на сьогодні, 10:21
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,9477  0,07 0,18 41,5577  0,05 0,12
EUR 45,6281  0,10 0,21 46,4135  0,08 0,17

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,2800  0,02 0,05 41,3200  0,02 0,05
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес