Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Ціни на нафту призупинили зростання після перебоїв в Лівії та напруженості на Близькому Сході

 

Ціни на нафту призупинили своє нещодавнє зростання, знизившись у вівторок після зростання більш ніж на 7% за попередні три сесії на тлі занепокоєння щодо поставок, викликаного побоюваннями розширення конфлікту на Близькому Сході і потенційним закриттям лівійських нафтових родовищ.

Ф'ючерси на нафту марки Brent о 06:30 EET впали на 18 центів, або на 0,2%, до 81,25 долара за барель, а ф'ючерси на американську нафту марки West Texas Intermediate впали на 28 центів, або на 0,4%, до 77,14 долара за барель.

«Втрати цін на нафту можуть здатися стриманими на сьогоднішній сесії, що свідчить про те, що ціни беруть перепочинок після різкого зростання протягом останніх кількох днів, - сказав Єп Джун Ронг, ринковий стратег IG.

«Зі стрибком цін на нафту через геополітичні ризики на Близькому Сході і зупинку видобутку в Лівії, учасники ринку зараз перебувають у певній вичікувальній позиції, щоб оцінити подальший розвиток подій».

Ринки нафти різко зросли протягом попередніх трьох сесій через очікування зниження процентних ставок у США, що може збільшити попит на паливо, військові дії між Ізраїлем та Хезболлою в Лівані на вихідних, які загрожують більш масштабним конфліктом на Близькому Сході, що може призвести до перебоїв у постачанні з ключового регіону видобутку, а також через можливе закриття лівійських нафтових родовищ.

За цей період нафта WTI подорожчала на 7,6%, а Brent - на 7%.

Нафтові родовища на сході Лівії, на які припадає майже весь видобуток країни, будуть закриті, а видобуток і експорт припинені, заявила в понеділок адміністрація, що базується на сході країни, після спалаху напруженості навколо керівництва центрального банку.

Підтвердження від міжнародно визнаного уряду країни в Тріполі або від Національної нафтової корпорації (NOC), яка контролює нафтові ресурси країни, не надходило.

Політична суперечка може вплинути майже на всі 1,17 млн барелів нафти на добу, що видобуваються в північноафриканській країні, згідно з даними останнього огляду видобутку Організації країн-експортерів нафти, проведеного агентством Reuters у липні цього року.

Хоча «ведмежі» настрої щодо світового попиту на нафту можуть вплинути на ціни на нафту, причому попит з боку Китаю має значний вплив, потенційне закриття лівійських нафтових родовищ призведе до скорочення пропозиції і може загальмувати падіння цін на нафту, вважає аналітик Vortexa Серена Хуанг (Serena Huang).

«Інші виробники нафти будуть радіти вищим цінам на нафту, і не обов'язково негайно збільшуватимуть пропозицію», - зазначила аналітик компанії Vortexa Серена Хуанг.

Підтримку нафті також надала ескалація конфлікту між Ізраїлем і Хезболлою, що супроводжувалася великим обміном ракетами між ними, оскільки Хезболла намагається помститися за вбивство старшого командира минулого місяця.

«Ринки залишаються на межі, оскільки перестрілки між Ізраїлем і Хезболлою посилюються», - зазначають аналітики ANZ.

Високопоставлений американський генерал заявив у понеділок, що небезпека більш широкої війни дещо зменшилася, але потенційний удар Ірану по Ізраїлю залишається ризиком.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,3591
 0,1355
0,33
EUR
1
46,1816
 0,3410
0,74

Курс обміну валют на сьогодні, 10:44
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,0200  0,11 0,27 41,6079  0,05 0,12
EUR 45,7232  0,16 0,35 46,4939  0,14 0,30

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,3000  0,11 0,27 41,3400  0,13 0,30
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес