Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Нафта зростає через ризик розширення конфлікту на Близькому Сході

 

Ціни на нафту зросли під час азіатських торгів у четвер, продовживши зростання з попередньої сесії, після того, як вбивство лідера ХАМАС в Ірані посилило загрозу розширення конфлікту на Близькому Сході і занепокоєння щодо його впливу на нафту.

Світові ф'ючерси на нафту марки Brent о 05:55 EET зросли на 46 центів, або на 0,6%, до 81,30 долара за барель, в той час як ф'ючерси на американську нафту марки West Texas Intermediate зросли на 55 центів, або на 0,7%, до 78,46 долара за барель.

Найбільш активні контракти на обидва еталони підскочили приблизно на 4% на попередній сесії.

Лідер ХАМАСу Ісмаїл Ханія був убитий в столиці Ірану Тегерані в середу. Його смерть настала менш ніж через 24 години після того, як в результаті ізраїльського удару в Бейруті був убитий найвищий військовий командир ліванської «Хезболли».

Ці вбивства посилили занепокоєння, що 10-місячна війна в Газі між Ізраїлем і ХАМАС перетворюється на більш широку війну на Близькому Сході, що може призвести до перебоїв у постачанні нафти з регіону.

«Нафтові ринки небезпідставно занепокоєні тим, що вбивство Ханії втягне Іран безпосередньо у війну з Ізраїлем. А це може поставити під загрозу постачання нафти до Ірану та пов'язану з ним інфраструктуру», - сказав аналітик Commonwealth Bank of Australia Вівек Дхар у своїй записці для клієнтів.

За словами Дхара, ринки будуть стурбовані здатністю Ірану ескалувати напруженість через контроль над Ормузькою протокою.

«Блокування ключового водного шляху загрожує транспортуванню 15-20% світових поставок нафти. З огляду на обмеженість запасних трубопровідних потужностей для обходу такої блокади, Ормузька протока постає як основний потенційний ризик перебоїв на нафтових ринках», - сказав Дхар.

На зростання цін також вплинула низка даних з США, найбільшого споживача нафти у світі, та послаблення долара.

Високий експортний попит призвів до скорочення запасів сирої нафти в США на 3,4 млн барелів за тиждень, що закінчився 26 липня, до 433 млн барелів, показали дані Управління енергетичної інформації США (EIA), опубліковані в середу.

Тим часом, індекс долара США продовжив втрати в четвер в порівнянні з попередньою сесією після того, як Федеральна резервна система США утримала процентні ставки, але залишила двері відкритими для їх зниження у вересні. Ослаблення долара може стимулювати попит на нафту з боку інвесторів, які тримають інші валюти.

У довгостроковій перспективі інвестори не впевнені в китайському попиті, вважає аналітик Phillip Nova Пріянка Сачдева, додавши, що це занепокоєння буде продовжувати обмежувати зростання цін на нафту.

Офіційні дані з Китаю в середу показали, що виробнича активність впала до п'ятимісячного мінімуму в липні, оскільки заводи боролися з падінням нових замовлень і низькими цінами.

Опитування приватного сектору в четвер також показало, що виробнича активність в Китаї в липні скоротилася вперше за дев'ять місяців через зменшення нових замовлень.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на вчора
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,0291
 0,0187
0,05
EUR
1
44,4181
 0,0126
0,03

Курс обміну валют на сьогодні, 10:09
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,8250  0,10 0,23 41,4161  0,09 0,22
EUR 44,2621  0,11 0,24 44,9996  0,13 0,29

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,0100  0,02 0,04 41,0400  0,01 0,02
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес