Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Нафта торгується біля двомісячного максимуму на очікуваннях літнього попиту і можливого зниження ставок

 

Ціни на нафту мало змінилися у вівторок, утримуючись біля двомісячних максимумів, досягнутих на попередній сесії, на очікуваннях зростання попиту на паливо через літній туристичний сезон і можливе зниження процентних ставок в США, що може прискорити економічне зростання.

Ф'ючерси на нафту марки Brent о 05:13 EET виросли на 20 центів до $86,80 за барель після зростання на 1,9% на попередній сесії, до найвищого закриття з 30 квітня.

Американська нафта марки West Texas Intermediate (WTI) подорожчала на 15 центів до 83,53 долара за барель після зростання на 2,3% до максимуму з 26 квітня.

Рух цін на нафту "схоже, більше обумовлений страхом і настроями, ніж фундаментальними факторами", - сказала Вандана Харі, засновник аналітичної компанії Vanda Insights, вказуючи на перспективи літнього попиту на паливо, більш високу ймовірність конфлікту між Ізраїлем і Іраном і ураган "Берил" як на фактори, що сприяють зростанню цін.

Очікується, що попит на бензин у США, найбільшому споживачеві нафти у світі, зросте, оскільки літній сезон подорожей розпочинається зі святкуванням Дня Незалежності цього тижня. Американська автомобільна асоціація прогнозує, що кількість поїздок у святковий період буде на 5,2% вищою, ніж у 2023 році, причому лише автомобільні подорожі будуть на 4,8% вищими, ніж роком раніше.

"Це може допомогти попиту на бензин відновитися після пригніченого першого півріччя 2024 року", - пишуть аналітики ANZ у своїй записці.

Що стосується пропозиції, то ринки готувалися до можливих перебоїв через ураган "Берил" у нафтопереробці та видобутку на шельфі США. Однак, за прогнозами, шторм, швидше за все, наблизиться до мексиканської затоки Кампече і спричинить проблеми з видобутком нафти в цьому регіоні.

У понеділок "Берил" обрушився на Карибський басейн як шторм 4-ї категорії, попередивши Національний центр ураганів США про "надзвичайно небезпечну ситуацію" після того, як протягом 10 годин він підскочив з 1-ї категорії.

Ознаки уповільнення інфляції в США відновлюють надію на те, що Федеральна резервна система може знизити процентні ставки, можливо, у вересні.

Звіт у понеділок показав, що виробнича активність у США скорочується третій місяць поспіль, а ціни, які виробники платять за деякі виробничі ресурси, впали до найнижчого рівня за останні шість місяців.

Разом зі звітом Міністерства торгівлі в п'ятницю, який показав, що в травні дані по інфляції в США не змінилися, це може посилити аргументацію на користь зниження процентних ставок в США, що стимулюватиме економічну активність і попит на нафту.

Втім, ознаки меншого, ніж очікувалося, зростання попиту обмежили зростання цін на нафту.

Деякі дані показують, що імпорт нафти в Азію, найбільший у світі регіон-споживач нафти, у першій половині 2024 року був нижчим, ніж торік. Це сталося переважно через зниження імпорту до Китаю, найбільшого світового імпортера нафти і другого за величиною споживача.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
40,7599
 0,0123
0,03
EUR
1
43,8495
 0,1518
0,35

Курс обміну валют на сьогодні, 09:58
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,4200  0,05 0,11 41,0219  0,07 0,16
EUR 43,5738  0,05 0,12 44,3257  0,05 0,11

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,5700  0,23 0,56 40,5950  0,23 0,55
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес