Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Ціни на нафту зростають на прогнозах літнього попиту

 

Ціни на нафту зросли в понеділок, підтримані прогнозами дефіциту пропозиції, що випливає з пікового літнього споживання палива і скорочення видобутку ОПЕК+ в третьому кварталі, хоча глобальні економічні негаразди і зростання видобутку в країнах, що не входять в ОПЕК+, обмежили зростання.

Ф'ючерси на нафту марки Brent о 06:39 EET зросли на 33 центи, або на 0,4%, до 85,33 долара за барель, в той час як ф'ючерси на американську нафту марки West Texas Intermediate коштували 81,86 долара за барель, що на 32 центи, або на 0,4%, вище.

Обидва контракти в червні зросли приблизно на 6%, причому ціна Brent за останні два тижні перевищила 85 доларів за барель після того, як Організація країн-експортерів нафти та їхні союзники, група, відома як ОПЕК+, продовжила більшість заходів з глибокого скорочення видобутку нафти до 2025 року.

Це змусило аналітиків прогнозувати дефіцит пропозиції в третьому кварталі, оскільки попит на нафту влітку на транспорті та в системах кондиціонування повітря призведе до виснаження запасів палива.

У п'ятницю Управління енергетичної інформації (EIA) повідомило, що в квітні видобуток нафти і попит на основні продукти зросли до чотиримісячного максимуму, підтримавши ціни.

"Ми продовжуємо дотримуватися позитивного прогнозу по відношенню до Brent, хоча є занепокоєння щодо попиту, наприклад, попиту на бензин в США і видимого попиту в Китаї", - відзначають аналітики ING на чолі з Уорреном Паттерсоном в своїй записці.

Виробнича активність серед невеликих китайських виробників зростала найшвидшими темпами з 2021 року завдяки закордонним замовленням, як показав приватний індекс, навіть незважаючи на те, що більш широке опитування показало, що слабкий внутрішній попит і торгові суперечності призвели до чергового скорочення промислового сектора. Китай є споживачем №2 у світі і найбільшим імпортером сирої нафти.

Надії на зниження процентної ставки Федеральною резервною системою США і зростання геополітичної стурбованості в Європі і між Ізраїлем і ліванською Хезболлою також підтримують ціни на нафту, зазначає аналітик IG Тоні Сикамор в своїй записці.

За його словами, нещодавнє ралі WTI може продовжитися до 85 доларів за барель, якщо ціни залишаться вище 200-денної ковзної середньої на рівні 79,52 долара.

Трейдери стежать за впливом ураганів на видобуток і споживання нафти і газу в Америці.

Сезон ураганів в Атлантиці розпочався в неділю ураганом "Берил". За даними Національного центру ураганів США, "Берил", найперший в історії ураган 4 категорії, попрямував до Навітряних островів Карибського басейну, де, як очікується, в понеділок він принесе небезпечні для життя вітри і зливові паводки.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
40,7476
 0,1063
0,26
EUR
1
43,6977
 0,0124
0,03

Курс обміну валют на вчора, 10:20
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,3642  0,08 0,20 40,9388  0,06 0,14
EUR 43,4277  0,09 0,22 44,1338  0,04 0,09

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,7000  0,04 0,10 40,7150  0,04 0,09
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес