Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Нафта знижується на тлі обережних прогнозів щодо попиту

 

Ціни на нафту знизилися на азіатських торгах у вівторок після зростання на попередній сесії, оскільки ринки залишалися обережними щодо перспектив зростання світового попиту на тлі очікувань збільшення поставок.

Ф'ючерси на нафту марки Brent о 05:16 EET впали на 13 центів, або на 0,15%, до 84,12 долара за барель. Ф'ючерси на американську нафту марки West Texas Intermediate виросли на 14 центів, або на 0,17%, до 80,19 долара за барель.

Обидва індекси в понеділок зросли приблизно на 2%, закрившись на найвищому рівні з квітня.

"Ринок нафти повернувся до фундаментальних факторів, які були м'якими протягом деякого часу", - сказав стратег BoFA по сировинним товарам і деривативам Франциско Бланш, додавши, що світові запаси сирої нафти і зберігання нафтопродуктів в США і Сінгапурі, серед іншого, були вищими.

Тим часом, зростання світового попиту на нафту в першому кварталі сповільнилося до 890 000 барелів на добу, і дані свідчать про те, що зростання споживання, ймовірно, ще більше сповільниться в другому кварталі, - сказав він у записці.

У травні виробництво нафтопереробних заводів Китаю знизилося на 1,8% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року, як показали дані статистичного бюро в понеділок, оскільки нафтопереробні заводи проводили планові ремонтні роботи, а на маржу переробки тиснули зростаючі ціни на сиру нафту.

Ринки також чекали на подальші підказки щодо процентних ставок і того, як розвиватиметься ситуація з попитом у США, оскільки у вівторок виступатимуть кілька представників Федеральної резервної системи США.

Деякі аналітики залишаються оптимістично налаштованими щодо впливу на ціни продовження групою ОПЕК+ скорочення пропозиції нафти.

"Останні рекомендації, надані ОПЕК+, а також їхній незмінний прогноз зростання попиту на 2,25 млн барелів на добу, свідчать про стагнацію зростання пропозиції нафти у 2024 році та очевидний ризик зниження видобутку у 2025 році", - сказав Патрісіо Вальдівієсо, віце-президент Rystad Energy та глобальний керівник відділу аналізу торгівлі сирою нафтою.

"За цих умов - і розбіжності між прогнозами попиту ОПЕК+ та всіх інших агентств - важко залишатися повністю ведмежими, коли зростання світового постачання нафти, здається, знизилося", - додав він.

Настрої інвесторів відновлюються після того, як ОПЕК+ здивувала гравців, оголосивши про плани почати збільшувати видобуток з початку жовтня.

За сім днів, що закінчилися 11 червня, хедж-фонди та інші керуючі активами купили еквівалент 80 мільйонів барелів шести найважливіших нафтових ф'ючерсів і опціонів. Закупівлі компенсували близько 40% з 194 мільйонів барелів, проданих за тиждень після оголошення про створення ОПЕК+.

За словами аналітика Sparta Commodities Ніла Кросбі, нещодавнє відновлення маржі складної нафтопереробки, особливо в Європі та Азії, також сприятливо вплинуло на ринки.

Маржа переробки на типовому комплексному нафтопереробному заводі в Сінгапурі в червні становила в середньому $3,60 за барель порівняно з $2,66 за барель у травні.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
40,6545
 0,1040
0,26
EUR
1
43,5450
 0,0262
0,06

Курс обміну валют на сьогодні, 10:50
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,3180  0,04 0,09 40,9236  0,02 0,04
EUR 43,2952  0,10 0,23 44,0648  0,07 0,16

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,5200  0,16 0,41 40,5400  0,16 0,39
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес