Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Нафта подешевшала більш ніж на 1% на тлі ослаблення напруженості на Близькому Сході

 

Ціни на нафту впали більш ніж на 1 долар за барель у понеділок, а Brent впала нижче 90 доларів, оскільки напруженість на Близькому Сході зменшилася після того, як Ізраїль вивів більше солдатів з південної частини Гази і взяв на себе зобов'язання розпочати нові переговори про можливе припинення вогню в шестимісячному конфлікті.

Ф'ючерси на нафту марки Brent о 06:30 EET впали на $1,42, або на 1,6%, до $89,75 за барель.

Американська нафта марки West Texas Intermediate коштувала 85,59 доларів за барель, що на 1,32 долара, або 1,5%, нижче.

"Схоже, що каталізатором стала заява Ізраїлю про виведення всіх військ, крім однієї бригади, з південного сектора Гази, ймовірно, у відповідь на зростаючий міжнародний тиск і з метою деескалації напруженості після вбивства високопоставлених іранських командирів в Сирії минулого тижня", - сказав аналітик ринку ІГ Тоні Сікамор.

Ізраїль і ХАМАС направили групи до Єгипту для нових переговорів про можливе припинення вогню напередодні свят Курбан-байрам, що послабило напруженість на Близькому Сході, яка призвела до зростання цін на нафту більш ніж на 4% минулого тижня через побоювання перебоїв у поставках.

Міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант заявив у неділю, що Ізраїль готовий до будь-якого сценарію, який може виникнути у відносинах з Іраном, після того, як Тегеран пригрозив відплатою за вбивство іранських генералів 1 квітня.

Найбільший світовий експортер нафти, Саудівська Аравія, у травні підвищила офіційні відпускні ціни на всі сорти нафти до Азії, як і очікувалося, після того, як збільшилася пропозиція важких нафтових сортів.

У суботу на морській платформі, що експлуатується мексиканською національною нафтовою компанією Pemex, сталася пожежа, в результаті якої загинув щонайменше один підрядник. Це сталося після того, як Pemex попросила свій торговий підрозділ скасувати до 436 000 барелів на добу експорту нафти в квітні.

Однак аналітики Goldman Sachs очікують, що ціна нафти Brent залишиться нижче 100 доларів за барель в рамках базового сценарію, який передбачає, що попит вже є стабільним, геополітичні фактори не вплинуть на постачання нафти, і що підвищений рівень вільних потужностей змусить ОПЕК+ збільшити видобуток в третьому кварталі.

Минулого тижня в США кількість нафтових бурових установок зросла на дві одиниці до 508, тоді як кількість газових установок впала на дві одиниці до 110, що є найнижчим показником з січня 2022 року, повідомила компанія Baker Hughes у своєму звіті в п'ятницю.

Опублікований в п'ятницю звіт по зайнятості в США перевершив очікування, що свідчить про те, що економіка завершила перший квартал на міцному фундаменті і потенційно відстрочить очікуване зниження процентних ставок Федеральним резервом в цьому році.

ФРС може прискорити зниження ставок на тлі сильних економічних даних США і жорсткого ринку праці, вважає незалежний аналітик з Окленда Тіна Тенг.

Інвестори будуть вивчати дані по індексу споживчих цін в США і Китаї, які будуть опубліковані цього тижня, щоб отримати додаткові підказки щодо термінів можливого зниження ставок ФРС і оцінити економічний стан двох найбільших світових споживачів нафти.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на понеділок
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,4272
 0,0033
0,01
EUR
1
42,7549
 0,0903
0,21

Курс обміну валют на вчора, 10:16
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3239  0,12 0,30 39,8843  0,10 0,26
EUR 42,6348  0,06 0,13 43,3461  0,13 0,30

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3900  0,10 0,25 39,4250  0,09 0,22
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес