Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Нафта зростає на очікуваннях збільшення попиту та на тлі зростання проблем на Близькому Сході

 

Ціни на нафту зросли у вівторок на тлі ознак того, що попит може покращитися в Китаї та США, найбільших світових споживачах нафти, а також на тлі зростаючого занепокоєння щодо розширення конфлікту на Близькому Сході, який може вплинути на постачання з цього регіону.

Ф'ючерси на нафту марки Brent з поставкою в червні зросли на 41 цент до 87,83 долара за барель. Ф'ючерси на нафту West Texas Intermediate (WTI) на травень о 04:40 за Гринвічем виросли на 41 цент до 84,12 долара за барель, після того, як на попередній сесії досягли найвищого рівня закриття з 27 жовтня.

"Бугаєві каталізатори зростання цін на нафту продовжують накопичуватися: сильніші, ніж очікувалося, економічні умови в Китаї і США дають більш оптимістичні перспективи попиту, в той час як геополітична напруженість на Близькому Сході продовжує загострюватися за участю Ірану", - зазначив в електронному листі ринковий стратег IG Єп Чжун Ронг (Yeap Jun Rong).

Виробнича активність в березні в Китаї зросла вперше за шість місяців, а в США - вперше за 1-1,5 року, що повинно призвести до зростання попиту на нафту цього року. Китай є найбільшим у світі імпортером нафти і другим за величиною споживачем, в той час як США є найбільшим споживачем.

На Близькому Сході в результаті ізраїльського удару по посольству Ірану в Сирії загинули сім військових радників, серед яких троє вищих командирів, що ознаменувало ескалацію війни в Газі між Ізраїлем і ХАМАС, який підтримує Іран. Розширення конфлікту, який триває вже майже півроку і в якому Ізраїль безпосередньо воює з Іраном, викликало занепокоєння щодо його впливу на постачання нафти.

"На сьогоднішній день ринок не був стурбований перебоями в постачанні, оскільки війна залишається локалізованою. Залучення Ірану може поставити під загрозу постачання нафти", - пишуть аналітики ANZ.

Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) та її союзники, відома як ОПЕК+, проведуть у середу онлайн-зустріч свого Спільного моніторингового комітету на рівні міністрів, щоб проаналізувати ситуацію на ринку та виконання країнами-членами домовленостей про скорочення видобутку нафти. Очікується, що країни-члени підтримають свою поточну політику пропозиції, яка передбачає добровільне скорочення видобутку на 2,2 млн барелів на добу (б/д) до кінця другого кварталу.

Минулого місяця видобуток ОПЕК скоротився на 50 000 барелів на добу, що свідчить про те, що добровільні скорочення мають певний ефект.

Вища дисципліна у скороченні видобутку з боку членів ОПЕК+ відчувається на практиці, і "ринок також враховує більші скорочення видобутку з боку Росії в наступні 3 місяці (замість деяких скорочень експорту раніше)", - зазначає Сувро Саркар, керівник групи DBS Bank по роботі з енергетичним сектором, у своєму електронному листі.

"У поєднанні з постійними геополітичними ризиками, включаючи нещодавній напад на посольство Ірану в Сирії, це може призвести до зростання цін на нафту до 90 доларів США за барель у найближчій перспективі", - додав він.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на понеділок
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,4272
 0,0033
0,01
EUR
1
42,7549
 0,0903
0,21

Курс обміну валют на вчора, 10:16
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3239  0,12 0,30 39,8843  0,10 0,26
EUR 42,6348  0,06 0,13 43,3461  0,13 0,30

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3900  0,10 0,25 39,4250  0,09 0,22
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес