Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Нафта зростає, оскільки інвестори роблять ставку на скорочення пропозиції

 

Ціни на нафту зросли в понеділок, додавши до нещодавніх прибутків на тлі очікувань скорочення пропозиції в результаті скорочення видобутку ОПЕК+, атак на російські нафтопереробні заводи, а також завдяки оптимістичним виробничим даним з Китаю, які підтримали прогнози щодо поліпшення попиту.

Нафта марки Brent о 05:31 EET подорожчала на 29 центів, або на 0,3%, до $87,29 за барель після зростання на 2,4% минулого тижня. Американська нафта марки West Texas Intermediate коштувала 83,48 долара за барель, що на 31 цент, або 0,4%, більше, ніж минулого тижня, коли вона зросла на 3,2%.

Очікується, що в понеділок обсяги торгівлі будуть незначними, оскільки кілька країн закриті на великодні свята.

Обидва еталони в березні зросли третій місяць поспіль, причому Brent трималася вище 85 доларів за барель з середини минулого місяця, оскільки Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) і їх союзники, група, відома як ОПЕК+, пообіцяли продовжити скорочення видобутку до кінця червня, що може призвести до скорочення поставок нафти влітку в Північній півкулі.

Віце-прем'єр-міністр Росії Олександр Новак заявив у п'ятницю, що в другому кварталі російські нафтові компанії зосередяться на скороченні видобутку, а не на експорті, щоб рівномірно розподілити скорочення видобутку з іншими країнами-членами ОПЕК+.

Атаки безпілотників з України вивели з ладу кілька російських нафтопереробних заводів, що, як очікується, призведе до скорочення російського експорту палива.

"Геополітичні ризики для поставок нафти і важкої сировини додають до сильних фундаментальних факторів попиту у другому кварталі 24 року", - зазначають аналітики Energy Aspects у своїй записці.

Майже 1 млн барелів на добу (б/д) російських потужностей з переробки нафти не працюють через атаки, що впливає на експорт високосірчистого мазуту, який переробляється на китайських та індійських нафтопереробних заводах, додали в консалтинговій компанії.

За словами аналітиків Goldman Sachs, попит на нафту в Європі був більш стійким, ніж очікувалося, і в лютому зріс на 100 000 барелів на добу в річному обчисленні, в порівнянні з прогнозом скорочення на 200 000 барелів на добу в 2024 році.

Стійкий попит в Європі, кволе зростання пропозиції в США в поєднанні з можливим продовженням скорочення видобутку ОПЕК+ у 2024 році переважають ризик зниження попиту в Китаї, йдеться в аналітичній замітці.

Видобуток сирої нафти в Сполучених Штатах, найбільшому світовому виробнику, впав на 6% в січні в порівнянні з рекордним грудневим показником через морозну погоду, показали дані Управління енергетичної інформації в п'ятницю.

"Ми вважаємо, що ризики для нашого прогнозу, згідно з яким середня ціна нафти марки Brent складе 83 долари за барель у четвертому кварталі 2024 року, помірно зміщені в бік підвищення", - зазначають аналітики.

Підтримку цінам також надає те, що виробнича активність в Китаї в березні зросла вперше за шість місяців, як показало офіційне опитування фабрик в неділю, підтримуючи попит на нафту в найбільшому в світі імпортері сирої нафти, навіть незважаючи на те, що криза в секторі нерухомості залишається гальмом для економіки.

Інвестори також вивчають економічні дані США в пошуках ознак того, коли Федеральна резервна система знизить процентні ставки цього року, що підтримає світову економіку і попит на нафту.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на понеділок
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,4272
 0,0033
0,01
EUR
1
42,7549
 0,0903
0,21

Курс обміну валют на вчора, 10:16
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3239  0,12 0,30 39,8843  0,10 0,26
EUR 42,6348  0,06 0,13 43,3461  0,13 0,30

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3900  0,10 0,25 39,4250  0,09 0,22
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес