Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Нафта стабілізується, оскільки трейдери стежать за напруженістю у Червоному морі

 

Нафта практично не змінилася в середу, оскільки інвестори стежили за ситуацією у Червоному морі після недавніх атак з боку пов'язаних з Іраном єменських бойовиків-хуситів.

Ф'ючерси на нафту Brent о 07:07 EET впали на 8 центів, або 0,1%, до $79,15 за барель, тоді як американська нафта West Texas Intermediate залишилася без змін на рівні $73,94 за барель.

У вівторок індекси зросли більш ніж на 1% на тлі побоювань щодо збоїв у світовій торгівлі та геополітичної напруги на Близькому Сході після атак хуситів на кораблі в Червоному морі.

У вівторок Вашингтон сформував оперативну групу для захисту торгівлі на Червоному морі, оскільки напади єменських бойовиків змусили великі судноплавні компанії змінити маршрут, що викликало побоювання стійких збоїв у світовій торгівлі.

«До цього часу очолювана США військово-морська місія зі пом'якшення атак хуситів не змогла послабити широке занепокоєння з приводу безпечного проходу через Червоне море, при цьому великі морські перевізники, як і раніше, воліють триматися подалі в умовах напруженості», - сказав Йіп Джун. стратег компанії ІГ.

Хусіти пообіцяли кинути виклик військово-морській місії під керівництвом США і продовжувати атакувати судна Червоного моря на підтримку правлячого в палестинському анклаві Газа руху ХАМАС.

Близько 12% світового судноплавства проходить Червоним морем і через Суецький канал. Проте, за словами аналітиків, вплив на постачання нафти поки що обмежений, оскільки основна частина близькосхідної нафти експортується через Ормузьку протоку.

США закупили 2,1 мільйона барелів сирої нафти з постачанням у лютому, повідомило у вівторок міністерство енергетики США, внаслідок чого загальний обсяг закупівель становив близько 11 мільйонів барелів, оскільки США продовжують поповнювати Стратегічний нафтовий резерв (SPR) після найбільшого продажу в історії минулого року. року.

Запаси сирої нафти та палива в США також зросли минулого тижня, повідомили джерела з посиланням на дані Американського інституту нафти.

Управління енергетичної інформації США (EIA) опублікує офіційні дані щодо запасів у США о 17:30 EET у середу.

У S&P Global Commodity Insights заявили, що, заглядаючи в майбутнє, США видобувають більше нафти, ніж будь-яка інша країна в історії, що є лідером потужного зростання поставок за межами ОПЕК+, який більш ніж задовольнить зростаючий світовий попит у 2024 році.

Загальний обсяг видобутку рідин у США у четвертому кварталі становить 21,4 мільйона барелів на добу (барелів на добу), з яких 13,3 мільйона барелів на добу припадає на сиру нафту та конденсат, додали в компанії.

«Сполучені Штати не лише виробляють більше нафти, ніж будь-яка інша країна в історії, а й кількість нафти (сирої нафти, нафтопродуктів та зрідженого природного газу), яку вони експортують, наближається до загального обсягу видобутку Саудівської Аравії чи Росії», - Джим Буркхард. Про це йдеться у повідомленні віце-президента S&P Global.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
40,5505
 0,1027
0,25
EUR
1
43,5188
 0,2841
0,66

Курс обміну валют на сьогодні, 09:43
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,3225  0,06 0,14 40,9375  0,08 0,19
EUR 43,3540  0,09 0,21 44,1015  0,10 0,22

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,4750  0,02 0,05 40,4900  0,02 0,05
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес