Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Нафта очікує щотижневого приросту в 2% на тлі святкового попиту в Китаї та обмеженої пропозиції в США

 

Ціни на нафту налаштовані на тижневий приріст приблизно на 2% після відновлення позицій, оскільки сильний святковий попит з боку Китаю та стійко напружені фундаментальні показники США переважили очікування можливого збільшення поставок із Саудівської Аравії.

Листопадові ф'ючерси на нафту марки Brent, термін дії яких спливає у п'ятницю, зросли на 5 центів до $95,43 за барель. Грудневі ф'ючерси на нафту марки Brent о 05:35 EET виросли на 13 центів і торгувалися на рівні $93,23 за барель.

Нафта марки West Texas Intermediate (WTI) подорожчала на 16 центів до $91,87 за барель.

Ринок знизився приблизно на 1% на попередній сесії, оскільки трейдери зафіксували прибуток після того, як ціни злетіли до 10-місячного максимуму, а дехто побоювався, що високі відсоткові ставки можуть чинити тиск на попит на нафту.

Поліпшення макроекономічних даних з Китаю, найбільшого у світі імпортера нафти, у поєднанні з високим попитом на паливо в країні, яка у п'ятницю вступила до тижневої відпустки «Золотий тиждень», підтримали ціни.

"Збільшення кількості міжнародних поїздок під час свята Золотого тижня стимулює попит на нафту в Китаї", - заявили аналітики ANZ у замітці для клієнтів.

Очікується, що внутрішні поїздки також підвищать попит: дані програми для польотів Umetrip показують, що середня кількість заброньованих щоденних рейсів на п'яту частину більша, ніж на Золотий тиждень 2019 року (до появи COVID).

Виробнича активність Китаю, ймовірно, стабілізувалася у вересні, як показало опитування Reuters, долучившись до ряду індикаторів, що свідчать про те, що друга за величиною економіка світу почала стабілізуватися, що може ще більше підтримати попит. Офіційні дані будуть опубліковані у суботу.

Економіка США зберегла досить впевнені темпи зростання у другому кварталі, і активність, схоже, прискорилася цього кварталу, як показали дані у четвер, вказуючи на те, що високий попит на паливо може зберегтися.

Обмежені запаси в США забезпечили додаткову підтримку цін: сховища в Кушингу, штат Оклахома, пункт доставки ф'ючерсів на американську нафту, вже знаходяться на найнижчому рівні з липня 2022 року.

«Видобуток нафти у США також уповільниться через скорочення кількості бурових установок. Зниження пропозиції та рекордний світовий попит у 103 млн. барелів на добу можуть призвести до дефіциту ринку більш ніж у 2 млн. барелів на добу в останньому кварталі».

Трейдери чекають на зустріч ОПЕК+ наступного тижня , щоб отримати уявлення про те, чи може Саудівська Аравія захотіти збільшити поставки після майже 30-відсоткового стрибка цін у цьому кварталі.

"Ймовірно, серед учасників зараз спостерігається небажання надто підніматися вище, оскільки ринок явно знаходиться на території перекупленості", - зазначають аналітики ING Bank у повідомленні для клієнтів.

"Також існує ймовірність того, що ОПЕК+ і, зокрема, Саудівська Аравія можуть почати пом'якшувати скорочення раніше запланованого терміну, якщо ціни значно зростуть", - додали вони.

Засідання міністерської групи ОПЕК заплановано на 4 жовтня.

"Засідання ОПЕК наступного тижня стане ключовою подією для ринку, оскільки зростає ймовірність того, що добровільне скорочення поставок з боку Aramco буде скорочено", - заявили аналітики Національного банку Австралії у повідомленні для клієнтів.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
40,5458
 0,2141
0,53
EUR
1
43,7814
 0,0681
0,16

Курс обміну валют на вчора, 09:58
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,4200  0,05 0,11 41,0219  0,07 0,16
EUR 43,5738  0,05 0,12 44,3257  0,05 0,11

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,5700  0,23 0,56 40,5950  0,23 0,55
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес