Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Сланцеві компанії США збільшують видобуток нафти, але повільно

 

Проведений агентством Reuters аналіз прогнозів інвесторів показав, що провідні виробники сланцевої нафти в США збільшують видобуток, видобуваючи більше з кожної свердловини, але їм не вистачає активності, щоб додати значні нові обсяги.

Компанії, які 10 років тому перевернули світові ринки нафти й газу і перетворили США на нафтоекспортний центр, останніми роками були менш важливим чинником через перехід до збереження, а не значного розширення свого виробництва.

Надання переваги прибутку над вищим виробництвом допомогло американським компаніям отримати високі прибутки з помірним збільшенням обсягів. Скорочення групи виробників ОПЕК допомогло утримати ціни вище від $70 за барель протягом більшої частини року.

Відповідно до прогнозів на другий квартал, американські видобувачі очікують збільшення видобутку до кінця року, вичавлюючи більше нафти й газу з кожної свердловини. За оцінками США, це збільшення додасть 850 тис. барелів на день (б/д).

Керівники провідних сланцевих виробників кажуть, що вони відкоригували свої технології виробництва, щоб збільшити обсяги на 2% протягом наступних шести місяців без зусиль.

«У нас працює дуже ефективна машина... ми очікуємо зростання, навіть якщо рівень активності буде стабільним», - сказав Домінік Макклон, керівник третього за величиною пермського виробника сланцю ConocoPhillips.

З січня ConocoPhillips підвищила свій прогноз видобутку на весь рік приблизно на 30 тис. б/д - до 1,81 млн б/д. Hess Corp, яка бурить сланцеві родовища Bakken у Північній Дакоті, підвищила цільовий обсяг виробництва Bakken на 2023 рік на 10 тис. б/д, або приблизно на 6%.

Компанія Pioneer Natural Resources, другий за величиною виробник сланцю, також підвищила оцінку видобутку за весь рік приблизно на 3%, незважаючи на скорочення однієї бурової установки й скорочення бюджету.

Зі слів представника компанії, середня продуктивність свердловин Pioneer приблизно на 12% вища, ніж рівень 2022 року, завдяки більшій тривалості свердловин і нижчим витратам на гідророзрив.

Chevron, провідний виробник сланців Пермі, очікує, що його видобуток у басейні Техасу/Нью-Мексико цього року зросте на 10% завдяки кращому розміщенню свердловин і застосуванню більшої кількості піску для гідророзриву, щоб нафта швидше витікала з кожної свердловини.

Більшість аналітиків скептично налаштовані на те, що приріст сланців може випередити темпи падіння свердловин у довгостроковій перспективі без різкого підвищення активності буріння. Видобуток сланцю зазвичай знижується на 50% протягом перших трьох років, а кількість активних бурових установок у США скоротилася до 659, що є найнижчим показником із березня 2022 року.

За матеріалами: EnKorr
Ключові теги: США
 

ТЕГИ

Курс НБУ на завтра
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,0107
 0,0327
0,08
EUR
1
44,7263
 0,0403
0,09

Курс обміну валют на сьогодні, 10:17
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,6109  0,02 0,05 41,2383  0,00 0,01
EUR 44,2217  0,12 0,27 44,9970  0,06 0,14

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,0000  0,06 0,16 41,0200  0,06 0,16
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес