Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Ціни на нафту знижуються через побоювання щодо попиту, зберігаючи тижневе зростання

 

Ціни на нафту знизилися на азіатських торгах у п'ятницю, але вже п'ятий тиждень поспіль демонструють зростання після сильних економічних даних у США та спекуляцій щодо заходів стимулювання з боку Китаю та скорочення видобутку ОПЕК+.

Нафта марки Brent о 04:04 за Грінвічем подешевшала на 42 центи, або 0,5%, до 83,82 долара за барель, але налаштована на щотижневе зростання на 3,5%. Американська нафта марки West Texas Intermediate (WTI) впала на 34 центи, або 0,4%, до 79,75 доларів за барель, але наближалася до тижневого зростання на 3,6%.

Нафта зросла на попередній сесії, оскільки сильні звіти про прибутки та збитки та дані, що показують, що економіка США у другому кварталі зростала швидше, ніж очікувалося послабили побоювання глобального уповільнення.

Валовий внутрішній продукт США у другому кварталі зріс на 2,4%, перевищивши консенсус-прогноз в 1,8%, заявило в четвер Міністерство торгівлі, підтримавши думку голови Федеральної резервної системи Джерома Пауелла про те, що економіка може досягти так званої «м'якої посадки».

Перспектива подальших китайських заходів стимулювання, особливо у секторі нерухомості, що зазнає труднощів, також надала деяку підтримку цін після засідання Політбюро - вищого органу, який приймає рішення, - у вівторок.

Ринки також очікують на наступне засідання комітету з моніторингу ринку Організації країн-експортерів нафти та її союзників, спільно ОПЕК+, яке відбудеться 4 серпня, щоб оголосити про продовження добровільного скорочення видобутку.

"Ми, як і раніше, бачимо потенціал зростання цін на нафту у 3 кварталі 2023 року і очікуємо, що підтримання цін на рівні вище 90 доларів США за барель (Brent), ймовірно, буде потрібно, щоб побачити ослаблення ОПЕК або добровільного скорочення поставок нафти Саудівською Аравією" , - сказав Баден Мур, голова відділу сировинних товарів. та вуглецева стратегія у Національному банку Австралії.

Але нещодавнє підвищення процентних ставок глобальними центральними банками, які прагнуть приборкати наполегливу інфляцію, викликало питання довгострокового попиту.

У середу Федеральна резервна система США здійснила ще одне підвищення процентної ставки на 25 базисних пунктів, як багато хто очікував, а Європейський центральний банк наслідував його приклад у четвер.

Раніше цього тижня нафту впала після того, як дані показали, що запаси сирої нафти в США скоротилися менше, ніж очікувалося.

"Ми, як і раніше, не бачимо значного переходу до збільшення попиту на продукцію, особливо щодо дистилятів, які забезпечили більшу частину зростання минулого місяця", - сказав Джим Ріттербуш, президент Ritterbusch and Associates LLC в Галені, штат Іллінойс.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на понеділок
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,4912
 0,0692
0,17
EUR
1
45,1860
 0,0758
0,17

Курс обміну валют на вчора, 10:10
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,2020  0,08 0,20 41,9328  0,13 0,32
EUR 44,9320  0,12 0,27 45,8752  0,09 0,19

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,4150  0,01 0,01 41,4900  0,05 0,12
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес