Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Нафта піднялася до трьохмісячного максимуму через дефіцит пропозиції

 

Ціни на нафту зросли на 1% у четвер, компенсувавши втрати попередньої сесії, оскільки дефіцит пропозиції та очікування сильнішого попиту в Китаї переважили побоювання щодо уповільнення економічного зростання.

Ф'ючерси на нафту марки Brent о 05:22 за Грінвічем виросли на 72 центи, або 0,9%, до 83,64 бареля, тоді як американська нафта марки West Texas Intermediate (WTI) зросла на 1% (78 центів) до 79,56 долара, досягнувши найвищого рівня з 19 квітня.

Ціни на нафту знизилися в середу після того, як дані показали, що запаси сирої нафти в США впали менше, ніж очікувалося, а Федеральна резервна система підвищила відсоткові ставки на чверть відсоткового пункту, залишивши двері відчиненими для нового підвищення.

Оскільки дії ФРС були цілком очікуваними, увага ринку переключилася на Організацію країн-експортерів нафти та її союзників, яка разом іменується ОПЕК+, яка наступного тижня проводить щомісячне засідання Спільного міністерського комітету з моніторингу.

Прогноз комітету з попиту матиме ключове значення для того, чи вирішить де-факто лідер Саудівської Аравії продовжити своє добровільне скорочення видобутку на 1 мільйон барелів на добу (барелів на добу) до вересня.

Саудівська Аравія скоротила видобуток до 9 млн. барелів на добу в липні з приблизно 10 млн. барелів на добу, що стало найбільшим скороченням видобутку за останні роки, а на початку липня заявила, що продовжить скорочення до серпня.

Тим часом, настрої на ринку, як і раніше, підтримуються обіцянками Китаю, зробленими раніше цього тижня, зробити додаткові кроки для стимулювання зростання.

"Китайська влада дала сигнал активізувати заходи підтримки для пожвавлення хворої китайської економіки, що, у свою чергу, породило надії на відновлення попиту на нафту з боку найбільшого у світі імпортера сирої нафти", - зазначає Приянка Сачдєва, аналітик Phillip Nova.

"Той факт, що ФРС наближається до розвороту і, якимось чином, попит на сиру нафту все ще залишається стійким, на тлі дефіциту пропозиції у другій половині року, технічний психологічний рівень у 80 доларів за барель для WTI може бути не за горами", - сказала вона. .

Аналітики Commonwealth Bank of Australia очікують, що ф'ючерси на нафту марки Brent зростуть до 85 доларів за барель до четвертого кварталу на очікуваннях того, що скорочення постачань ОПЕК+ та стійкий попит призведуть до скорочення світових запасів нафти.

Але, обмежуючи зростання нафти, Європейський центральний банк, як очікується, підвищить відсоткові ставки вдев'яте поспіль у четвер, що може не покласти край посиленню політики на тлі тривкої інфляції.

Росія значно збільшить відвантаження нафти у вересні, що покладе край різкому скороченню експорту в червні-серпні, оскільки пікове технічне обслуговування НПЗ звільнить більше нафти для продажу за межі країни, повідомили три галузеві джерела і показали розрахунки Reuters, засновані на даних про переробку.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на понеділок
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,4912
 0,0692
0,17
EUR
1
45,1860
 0,0758
0,17

Курс обміну валют на вчора, 10:10
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,2020  0,08 0,20 41,9328  0,13 0,32
EUR 44,9320  0,12 0,27 45,8752  0,09 0,19

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,4150  0,01 0,01 41,4900  0,05 0,12
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес