Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Нафта стабілізувалася, оскільки ринки зважують скорочення постачання на тлі змішаних макроекономічних прогнозів

 

Ціни на нафту залишалися стабільними на початку вівторка, оскільки ринки зважили проблеми з постачанням через скорочення в серпні з боку провідних експортерів Саудівської Аравії та Росії, а також змішані погляди аналітиків на економічні дані, які можуть вказувати на слабкий попит на нафту.

Ф'ючерси на нафту марки Brent о 03:22 за Грінвічем зросли на 43 центи, або 0,58%, до 75,08 долара за барель. Нафта марки West Texas Intermediate у США коштувала 70,22 долара за барель, що на 43 центи вище, або 0,62%.

«Фундаментальні показники не так сильно впливають на напрямок ціни, як можна було б очікувати. Натомість ринок сфокусований на невизначених макроекономічних перспективах», - зазначають аналітики ING у клієнтській записці.

"Важко припустити, що ця модель значно зміниться в короткостроковій перспективі, хоча додаткові скорочення забезпечують сильнішу нижню межу для Brent на рівні близько 70 доларів США за барель", - додали аналітики ING.

Ринки США будуть закриті у вівторок через святкування Дня незалежності країни. Нафтові орієнтири знизилися приблизно на 1% попередньої сесії.

Саудівська Аравія у понеділок заявила, що до серпня продовжить добровільне скорочення видобутку на 1 мільйон барелів за добу, повідомило державне інформаційне агентство королівства. Росія також скоротить експорт нафти на 500 000 барелів на добу у серпні, заявив віце-прем'єр Олександр Новак.

Скорочення становлять 1,5% світової пропозиції та доводять загальний обсяг, обіцяний виробниками нафти ОПЕК+, до 5,16 млн барелів на добу, оскільки Ер-Ріяд та Москва прагнуть підтримати ціни. До ОПЕК+ входять члени Організації країн-експортерів нафти та союзники.

Очікується, що запаси сирої нафти в США скоротяться приблизно на 1,8 млн барелів за тиждень до 30 червня, що означає зниження третього тижня поспіль. Галузеві дані про запаси будуть опубліковані в середу, а офіційні дані - у четвер, обидва із затримкою на день через вихідні в США.

Що стосується макроекономічних показників, то прогнози аналітиків були неоднозначними після того, як бізнес-опитування показали спад світової виробничої активності через млявий попит у Китаї та Європі, а виробництво в США також впало у червні, досягнувши рівнів, які востаннє спостерігалися на початку пандемії COVID-19.

Хоча приріст ВВП в останні тижні знизився через зниження рейтингів Китаю та Європи у другому кварталі, проте ні економіка США, ні світова економіка не ризикують впасти в рецесію на тлі сильного сектора послуг, послаблення товарного сектора США та значного пом'якшення світових фінансових умов, пишуть аналітики JP Morgan.

Проте, слабке економічне зростання, як і раніше, передбачає, що попит на товари залишається слабким, що чинитиме тиск на споживання дистилятів, зазначають аналітики ANZ у клієнтській записці.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на понеділок
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,4912
 0,0692
0,17
EUR
1
45,1860
 0,0758
0,17

Курс обміну валют на вчора, 10:10
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,2020  0,08 0,20 41,9328  0,13 0,32
EUR 44,9320  0,12 0,27 45,8752  0,09 0,19

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,4150  0,01 0,01 41,4900  0,05 0,12
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес