Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Нафта стабільна, оскільки обмежені запаси конкурують із економічними проблемами

 

Ціни на нафту в понеділок залишалися стабільними, оскільки оптимізм щодо скорочення постачань через скорочення ОПЕК+ та відновлення закупівель запасів у США конкурував із побоюваннями щодо попиту на пальне у найбільших світових споживачах нафти, США та Китаї.

Ф'ючерси на нафту марки Brent впали на 2 центи до 73,91 долара за барель до 08:00 за Грінвічем, тоді як нафта марки West Texas Intermediate в США коштувала 69,34 долара за барель, що на 4 центи вище.

Минулого тижня обидва еталони падали четвертий тиждень поспіль, що стало найдовшою смугою щотижневих знижень з вересня 2022 через побоювання, що Сполучені Штати можуть вступити в рецесію на тлі ризику історичного дефолту на початку червня.

«З огляду на нерівномірне повторне відкриття в Китаї та побоювання, що США зіткнуться із уповільненням зростання в той час, коли X-дата стелі боргу швидко наближається, увінчана ралі долара США, настрої ринку щодо сирої нафти в кращому разі залишиться прохолодним», - сказав аналітик. IG Тоні Сайкамор.

Проте світові постачання сирої нафти можуть скоротитися у другому півріччі, оскільки група ОПЕК+, Організація країн-експортерів нафти та їхні союзники, включаючи Росію, додатково скорочують видобуток, що знижує доступність високосірчистої нафти.

У квітні група оголосила, що деякі члени скоротять видобуток ще приблизно на 1,16 млн. барелів на добу, в результаті чого загальний обсяг скорочень становитиме 3,66 млн. барелів на добу, згідно з розрахунками Reuters.

Однак Ірак не очікує на подальше скорочення видобутку нафти ОПЕК+ на своєму наступному засіданні 4 червня, заявив міністр нафти Іраку Хайан Абдель-Гані.

США можуть почати викуповувати нафту для Стратегічного нафтового резерву (SPR) після завершення продажу, схваленого Конгресом у червні, заявила законодавцям у четвер міністр енергетики Дженніфер Гренхольм.

Тим часом лідери країн Великої сімки (G7) можуть оголосити про нові заходи на своїх зустрічах 19-21 травня, спрямованих на ухилення від санкцій за участю третіх країн, заявили офіційні особи, які безпосередньо обізнані про обговорення.

За словами людей, посилення санкцій також буде спрямоване на те, щоб підірвати майбутнє виробництво енергії в Росії та обмежити торгівлю, яка підтримує російські збройні сили.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на понеділок
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,3969
 0,1376
0,35
EUR
1
42,3359
 0,0261
0,06

Курс обміну валют на вчора, 11:03
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3315  0,04 0,11 39,8738  0,05 0,14
EUR 42,1796  0,00 0,01 42,9208  0,04 0,10

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3800  0,15 0,38 39,4400  0,12 0,29
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес