Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Ціни на нафту знижуються четвертий тиждень через побоювання з приводу попиту

 

Ціни на нафту знизилися в п'ятницю, наближаючись до четвертого тижневого зниження, оскільки економічні побоювання, що відновилися, в США і Китаї відродили побоювання з приводу зростання попиту на паливо в двох найбільших у світі споживачах нафти.

Ф'ючерси на нафту марки Brent подешевшали на 43 центи, або 0,57%, до 74,55 долара за барель на 09:31 за Грінвічем. Ф'ючерси на американську нафту марки West Texas Intermediate (WTI) подешевшали на 33 центи, або на 0,47%, до 70,54 долара.

Очікується, що обидва еталони за тиждень впадуть більш ніж на 1%, що стане найдовшою смугою тижневого зниження з листопада 2021 року.

У зв'язку з відкладеними переговорами щодо стелі боргу уряду США та новими побоюваннями, що ще один регіональний банк перебуває у кризі, зростає стурбованість тим, що США перейдуть до рецесії.

Міністр фінансів Джанет Йеллен заявила в п'ятницю, що США загрожує фінансова та економічна катастрофа, якщо Конгрес не підніме стелю держборгу.

А Федеральній резервній системі США, ймовірно, доведеться ще більше підвищити відсоткові ставки, якщо інфляція залишиться високою, заявила у п'ятницю глава ФРС Мішель Боуман, додавши, що дані за цей місяць не переконали її в тому, що ціновий тиск слабшає.

Тим часом, скорочення нових кредитів підприємствам у Китаї та слабші економічні дані на початку тижня переорієнтували сумніви щодо його відновлення після обмежень, пов'язаних із COVID, що призвело до зростання попиту на нафту.

Дані за споживчими цінами у Китаї за квітень зростали повільнішими темпами і не виправдали очікувань, тоді як дефляція на заводах посилилася, що вказує на необхідність додаткових стимулів.

Зниження цін на нафту було обмежено сигналом міністра енергетики США Дженніфер Гренхольм про те, що країна може викупити нафту для Стратегічного нафтового резерву (SPR) після завершення продажу, санкціонованого Конгресом наступного місяця.

Крім того, Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) зберегла свій прогноз світового попиту на нафту на 2023 рік без змін, оскільки очікує, що економічні ризики будуть компенсовані вищим зростанням попиту в Китаї.

"Ринок нафти рухається до дефіциту пропозиції, якщо припустити, що ОПЕК здійснить своє останнє скорочення видобутку", - сказав аналітик нафтового ринку PVM Стівен Бреннок.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна
 

ТЕГИ

Курс НБУ на завтра
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,3828
 0,0862
0,22
EUR
1
42,3168
 0,0081
0,02

Курс обміну валют на сьогодні, 10:54
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,1958  0,02 0,05 39,7371  0,02 0,04
EUR 42,1604  0,04 0,09 42,8621  0,04 0,10

Міжбанківський ринок на сьогодні, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3400  0,08 0,20 39,3600  0,06 0,15
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес