Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Нафта зростає, оскільки зменшення запасів у США переорієнтують ринок на попит

 

Нафта зросла у середу після падіння більш ніж на 2% на попередній сесії, оскільки повідомлення про зниження запасів сирої нафти та палива у США змусили інвесторів звернути увагу на стійкий попит у найбільшого у світі споживача нафти.

Нафта марки Brent подорожчала на 40 центів, або 0,5%, до 81,17 долара за барель на 07:23 за Грінвічем. Американська нафта марки West Texas Intermediate подорожчала на 48 центів, або 0,6%, до 77,55 доларів за барель.

Запаси сирої нафти в США впали приблизно на 6,1 млн барелів за тиждень, що закінчився 21 квітня, згідно з джерелами, що знайомі з даними Американського інституту нафти (API). Аналітики очікували, що запаси сирої нафти скоротяться приблизно на 1,5 млн. барелів.

Джерела повідомили, що запаси бензину минулого тижня скоротилися на 1,9 млн. барелів, а запаси дистилятів зросли на 1,7 млн. барелів. Офіційні дані про запаси від уряду США будуть опубліковані у середу.

Запаси сирої нафти в США скорочуються з середини березня, оскільки нафтопереробні заводи збільшили обсяги виробництва бензину напередодні пікового літнього періоду попиту, який розпочинається у травні. Це підштовхнуло ціни ф'ючерсів WTI до беквордації, коли швидкі ф'ючерси вищі, ніж ф'ючерси з пізнішими датами, що відбиває вищий попит на НПЗ.

«[Висока беквордація] поєднується з високими коефіцієнтами використання, оскільки нафтопереробні заводи в даний час кип'ятять багато сирої нафти в той момент сезону, коли попит на бензин тільки починає зростати», - сказав нафтовий аналітик Стівен Шорк у своєму інформаційному бюлетені Schork Report.

ПРИБЛИЗНО ОДНАКОВИЙ РІВЕНЬ

Ціни на нафту впали більш ніж на 2% у вівторок, повернувшись майже до того ж рівня, коли Організація країн-експортерів нафти (ОПЕК) та інші союзники-виробники, такі як Росія, відомі як ОПЕК+, оголосили про додаткове скорочення видобутку. на початку квітня.

Підвищувальний імпульс, викликаний скороченням видобутку ОПЕК, вичерпується, а експорт російської нафти не продемонстрував явного зниження, залишивши сторону пропозиції без подальшої підтримки, зазначає Сун Ян, аналітик China Galaxy Futures.

У той час як дані API підштовхнули ринок вгору в середу, економічні побоювання, що зберігаються, і очікування подальшого підвищення відсоткових ставок, які можуть обмежити зростання попиту на паливо, протидіють ознакам поліпшення короткострокового зростання споживання.

Споживча довіра в США впала до дев'ятимісячного мінімуму у квітні, оскільки побоювання щодо майбутнього посилилися, що ще більше підвищило ризик того, що економіка може впасти в рецесію цього року.

Інвестори також висловили стурбованість тим, що потенційне нове підвищення відсоткових ставок центральними банками, що борються з інфляцією, може сповільнити економічне зростання та знизити попит на енергоносії у США, Великій Британії та Європейському союзі.

Очікується, що Федеральна резервна система США, Банк Англії та Європейський центральний банк підвищать ставки на своїх найближчих засіданнях. ФРС засідає 2-3 травня.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на понеділок
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,4272
 0,0033
0,01
EUR
1
42,7549
 0,0903
0,21

Курс обміну валют на вчора, 10:16
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3239  0,12 0,30 39,8843  0,10 0,26
EUR 42,6348  0,06 0,13 43,3461  0,13 0,30

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3900  0,10 0,25 39,4250  0,09 0,22
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес