Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Ціни на нафту стабільні через невизначені глобальні перспективи та побоювання з приводу поставок

 

Ціни на нафту в понеділок залишалися стабільними, оскільки побоювання щодо зростання відсоткових ставок, світової економіки та перспектив попиту на пальне були врівноважені перспективою скорочення поставок.

Нафта марки Brent подешевшала на 22 центи, або 0,3%, до 81,44 долара за барель о 09:05 за Грінвічем. Американська нафта марки West Texas Intermediate подешевшала на 10 центів, або на 0,1%, до 77,77 долара.

Обидва контракти минулого тижня впали на понад 5%, що стало їх першим щотижневим зниженням за п'ять років, оскільки в США передбачалося, що попит на бензин упав у порівнянні з минулим роком.

За словами аналітика CMC Markets Тіни Тенг, слабкі економічні дані США та гірші, ніж очікувалося, корпоративні доходи у технологічному секторі викликали побоювання щодо зростання серед інвесторів. Вона додала, що стабілізація долара США і зростання доходності облігацій також посилюють тиск на сировинні ринки.

Очікується, що центральні банки від Сполучених Штатів до Великобританії та Європи піднімуть відсоткові ставки, коли вони зберуться в перший тиждень травня, прагнучи впоратися з наполегливою інфляцією.

Нерівне відновлення економіки Китаю після пандемії COVID-19 також затьмарює перспективи попиту на нафту, хоча дані китайської митниці у п'ятницю показали, що найбільший у світі імпортер сирої нафти у березні досяг рекордних обсягів. Імпорт Китаю від провідних постачальників із Росії та Саудівської Аравії перевищив 2 мільйони барелів на добу від кожного.

Маржа переробки в Азії тим часом знизилася через рекордний обсяг виробництва провідних нафтопереробних заводів Китаю та Індії, що стримувало апетит регіону до завантаження поставок на Близький Схід у червні.

Тим не менш, аналітики та трейдери зберігають оптимізм щодо відновлення попиту на паливо в Китаї до другої половини 2023 року та потенційної нестачі пропозиції через додаткові скорочення поставок, заплановані групою виробників ОПЕК+ з травня.

"Плановане скорочення видобутку альянсом ОПЕК+ і високі прогнози попиту з боку Китаю можуть дати поштовх цінам найближчими днями", - сказав незалежний нафтовий аналітик Суганда Сачдєва.

"Brent, ймовірно, знайде ключову підтримку в районі 79 доларів за барель, у той час як підтримка нафти WTI знаходиться на рівні 75 доларів", - сказала вона.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на понеділок
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,4912
 0,0692
0,17
EUR
1
45,1860
 0,0758
0,17

Курс обміну валют на вчора, 10:10
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,2020  0,08 0,20 41,9328  0,13 0,32
EUR 44,9320  0,12 0,27 45,8752  0,09 0,19

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,4150  0,01 0,01 41,4900  0,05 0,12
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес