Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Нафта стабілізувалася, оскільки ринок чекає на дані щодо ВВП Китаю

 

Ціни на нафту в понеділок залишалися стабільними, оскільки інвестори стежили за економічними даними Китаю щодо ознак відновлення попиту з боку другого за величиною у світі споживача нафти.

Ф'ючерси на нафту марки Brent подешевшали на 7 центів до 86,24 долара за барель до 07:46 за Грінвічем, тоді як нафта марки West Texas Intermediate подешевшала на 6 центів до 82,47 долара за барель.

Обидва контракти зафіксували свій четвертий щотижневий приріст минулого тижня - найдовша така серія із середини 2022 року.

Очікується, що публікація даних про валовий внутрішній продукт (ВВП) Китаю за перший квартал цього тижня буде позитивною для цін на сировинні товари, при цьому Міжнародне енергетичне агентство (МЕА) прогнозує, що на них припадатиме велика частина зростання попиту в 2023 році.

Дані мають бути опубліковані о 02:00 за Грінвічем у вівторок.

Тим не менш, МЕА попередило у своєму щомісячному звіті, що скорочення видобутку, оголошене виробниками ОПЕК+, ризикує посилити дефіцит пропозиції нафти, що очікується у другій половині року, і може завдати шкоди споживачам та відновленню світової економіки.

Подальше скорочення поставок спричинило те, що експорт нафти з північного Іраку до турецького порту Джейхан зупинився майже на три тижні після того, як арбітражний процес ухвалив, що Анкара має сплатити Багдаду компенсацію за несанкціонований експорт.

Зростання витрат на постачання сирої нафти з Близького Сходу, які задовольняють більше половини попиту в Азії, вже знижує маржу нафтопереробних заводів, спонукаючи їх забезпечувати постачання з інших регіонів.

Нафтопереробні заводи також нарощують виробництво бензину напередодні пікового літнього попиту та скорочують виробництво дизельного палива на тлі погіршення рентабельності.

«Зниження рентабельності нафтопереробних заводів залишається характерною рисою, причому ця слабкість здебільшого зумовлена середніми дистилятами. Вищі ціни на сиру нафту також не вплинуть на рентабельність нафтопереробних заводів», - зазначають аналітики ING у замітці.

Тим часом доходи американських компаній також можуть дати уявлення про політику Федеральної резервної системи та траєкторію долара, додали вони.

Долар зміцнюється разом із підвищенням відсоткових ставок, що робить номіновану в доларах нафту дорожчою для власників інших валют.

Трейдери роблять ставку на те, що ФРС підвищить свою кредитну ставку у травні ще на чверть відсоткового пункту і відсуне до кінця цього року очікування зниження ставки, як це зазвичай відбувається при уповільненні темпів економічного зростання.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на завтра
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,4272
 0,0033
0,01
EUR
1
42,7549
 0,0903
0,21

Курс обміну валют на 17.05.24, 10:16
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3239  0,12 0,30 39,8843  0,10 0,26
EUR 42,6348  0,06 0,13 43,3461  0,13 0,30

Міжбанківський ринок на 17.05.24, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3900  0,10 0,25 39,4250  0,09 0,22
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес