Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Нафта дорожчає на 4% через падіння долара та наближення заборони ЄС

 

Ціни на нафту зросли на 4% у п'ятницю, оскільки долар послабшав, а заборона ЄС на російську нафту стає дедалі небезпечнішою, також інвестори зважують перспективи пом'якшення обмежень Китаю на COVID-19.

Хоча побоювання щодо глобальної рецесії обмежили зростання, ф'ючерси на нафту марки Brent зросли на 3,81 долара, або 4,02%, до 98,48 долара за барель на 13:07 за Грінвічем, тижневий приріст склав майже 3%.

Ф'ючерси на американську нафту марки West Texas Intermediate (WTI) зросли на 4,14 долара, або 4,7%, до 92,31 долара і очікують щотижневого зростання на 5%.

Обидва контракти були підтримані слабшим доларом, який може підвищити попит на нафту, оскільки робить сировину дешевшою для тих, хто тримає інші валюти.

У той час як побоювання щодо попиту тиснуть на ринок, очікується, що пропозиція залишиться обмеженою через заплановані Європою ембарго на російську нафту і скорочення запасів сирої нафти в США.

"Невелике ослаблення долара, майбутня заборона на продаж російської нафти, безумовно, підтримують, оскільки увага зміщується від побоювань рецесії до проблем з поставками", - сказав аналітик PVM Oil Associates Тамаш Варга.

"Однак головним каталізатором є повідомлення про те, що Китай може послабити свої антиковідні обмеження, що буде благом для його економіки та попиту на нафту".

Заборона ЄС на імпорт російської нафти має набути чинності 5 грудня. Деталі ціни G7, спрямованої на пом'якшення обмежень на російські потоки за межі ЄС, ще обговорюються.

Тим часом Китай дотримується своїх суворих обмежень щодо COVID-19 після того, як кількість випадків захворювання в четвер зросла до найвищого рівня із серпня, але колишній китайський чиновник з контролю за захворюваннями заявив, що незабаром мають відбутися суттєві зміни у політиці країни щодо COVID-19.

Цього тижня фондові ринки Китаю підтримали чутки про припинення жорстких обмежень, незважаючи на відсутність будь-яких оголошених змін.

НЕБЕЗПЕКИ РЕЦЕСІЇ

З ведмежого боку побоювання з приводу рецесії у Сполучених Штатах, найбільшому у світі споживачі нафти, посилилися у четвер після того, як голова Федеральної резервної системи Джером Пауелл заявив, що «дуже передчасно» думати про зупинення підвищення процентних ставок.

"Привид подальшого підвищення ставок послабив надії на підвищення попиту", - зазначають аналітики ANZ Research.

Банк Англії попередив у четвер, що, на його думку, Великобританія набула рецесії, і економіка може не зростати ще два роки.

Наголосивши на занепокоєнні попитом, Саудівська Аравія знизила грудневі офіційні відпускні ціни (OSP) своєї флагманської нафти Arab Light для Азії на 40 центів до премії в 5,45 долара за барель порівняно із середньою ціною Омана/Дубай.

Скорочення збіглося з прогнозами торгових джерел, які були засновані на слабкому прогнозі китайського попиту.

Заглядаючи на наступний тиждень, інвестори очікують на короткострокові прогнози Управління енергетичної інформації США та листопадового індексу споживчих цін США, щоб отримати уявлення про темпи інфляції.

За матеріалами: investing.com
 

ТЕГИ

Курс НБУ на завтра
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,4912
 0,0692
0,17
EUR
1
45,1860
 0,0758
0,17

Курс обміну валют на 19.07.24, 10:10
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,2020  0,08 0,20 41,9328  0,13 0,32
EUR 44,9320  0,12 0,27 45,8752  0,09 0,19

Міжбанківський ринок на 19.07.24, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,4150  0,01 0,01 41,4900  0,05 0,12
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес