Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Рада має намір зробити віртуальні активи та цифровий контент об'єктами громадянського права

17:39 13.01.2023 |

Право

 

Верховна Рада прийняла за основу два законопроєкти, згідно з яким віртуальні активи та цифровий контент належать до об'єктів цивільного права та на які поширюються норми регулювання Цивільного кодексу.

Згідно з інформацією на сайті парламенту, за відповідні законопроєкти №6447 та №6576 на пленарному засіданні 12 січня віддано 273 та 261 голос за необхідного мінімуму 226.

Першим документом вводиться визначення "цифрова річ", яка перебуває в обігу лише у цифровій формі. До цифрових речей належать віртуальні активи, цифровий контент, облікові записи в онлайн, гроші та цінні папери, які існують виключно у цифровій формі.

Положеннями пов'язаного законопроєкту №6576 визначається сфера цивільних правовідносин, виділяються суб'єктивні та об'єктивні критерії відповідності цифрового контенту (послуги) умовам укладеного договору, встановлюються правові наслідки ненадання цифрового контенту (послуги) за договором, а також невідповідності контенту (послуги). Крім того, визначаються підстави та правові наслідки відмови від договору, за яким надається цифровий контент (послуга).

Норми будуть основою для моделювання правового регулювання цивільно-правових відносин між виконавцем та споживачем з приводу надання на основі договору цифрового контенту (цифрової послуги), сприятимуть захисту прав споживачів, яким надається цифровий контент або послуга, зазначено в записці-поясненні.

Ухвалення норм законопроєктів - ланка у процесі легалізації крипто- та віртуальних активів, повідомив, виступаючи у сесійній залі перед голосуванням, член фракції "Голос" Ярослав Железняк.

"Дуже коротко. Потрібний законопроєкт (№6447) з огляду на те, що ми легалізуватимемо крипто- та віртуальні активи: без змін у Цивільному кодексі це буде досить неправильна робота", - пояснив Железняк.

За його словами, запровадження понятійних категорій "віртуальних активів", "цифрового контенту" - це правильний крок, який зараз роблять усі країни, які хочуть називатися цивілізаційно розвиненими та просуватися у сфері ІТ.

"Віртуальні цифрові блага давно стали частиною щоденної реальності, відбувається обмін ними, а отже є правовідносини, тому питання необхідно врегулювати на законодавчому рівні", - зазначив перед голосуванням депутат фракції "Європейська солідарність" Сергій Алексєєв.

Зазначається, що обидва законопроекти розроблені в рамках імплементації до національного законодавства актів інститутів Євросоюзу відповідно до положень Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
39,6702
 0,1986
0,50
EUR
1
42,5205
 0,3372
0,80

Курс обміну валют на вчора, 10:29
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,3652  0,00 0,00 39,8952  0,02 0,05
EUR 42,1717  0,03 0,07 42,9630  0,01 0,03

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 39,7000  0,25 0,63 39,7200  0,25 0,63
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес