Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Мінекономіки представить уряду два проєкти «інвестнянь» наступного місяця - Свириденко

14:09 16.09.2024 |

Економіка

 

Міністерство економіки готує два проєкти інвестиційних нянь, які буде презентовано Кабінету Міністрів України наступного місяця, повідомила перший віцепрем'єр - міністр економіки України Юлія Свириденко.

"Нарешті цього року в нас є два договори (інвестняні - ІФ-У) на підході, які ми найближчого місяця винесемо на затвердження уряду. Я рада тому, що, незважаючи на війну, підприємці продовжують розвиватися, вкладати і фінансувати проєкти", - повідомила міністр на конференції "Економічна політика України. Відновлення під час війни" в Києві в понеділок.

Вона додала, що інструменти, які Кабмін ухвалив кілька років тому, "нарешті запрацювали" цього року, оскільки уряд у рамках програми "Зроблено в Україні" вперше профінансував індустріальний парк у Дніпрі.

"У нас до кінця року планується ще 12 додаткових індустріальних парків, які ми, як держава, профінансуємо для підключення до електромережі та інших комунікацій", - зазначила перша віцепрем'єрка.

Як повідомлялося, 30 серпня 2024 року індустріальний парк у Дніпрі першим отримав фінансування за держпрограмою стимулювання розвитку індустріальних парків у межах політики "Зроблено в Україні", звернувшись до Мінекономіки із запитом на виділення 150 млн грн із необхідних 326,9 млн для будівництва трансформаторної підстанції.

Згідно з каталогом індустріальних парків міністерства від травня цього року, у Дніпрі з листопада 2018 року зареєстровано лише один парк - Innovation Forpost поруч із територією "Інтерпайп НТЗ". Керуюча компанія - КП "Агентство розвитку Дніпра" Дніпровської міськради. Загальна площа - 49,5 га комунальної землі. Проєктна потужність електропостачання - 16,5 МВТ, наявна - 100 кВт.

Держпрограма "Зроблено в Україні" передбачає фінансування до 150 млн грн для забезпечення будівництва необхідної інфраструктури. Грошові кошти надаються на безповоротній основі, покриваючи до 50% кошторисної вартості робіт, таких як облаштування території або будівництво інженерно-транспортної інфраструктури. Також програма передбачає компенсацію до 50% вартості приєднання до електромереж. Для деокупованих територій держава покриває 80% вартості.

Згідно з інформацією Мінекономіки, для захисту інтересів держави встановлено захисні заходи: заявники зобов'язані впродовж трьох років побудувати на території парку щонайменше 5000 кв. м промислових будівель і залучити щонайменше двох учасників. Фінансування здійснюється через ескроу-рахунки в держбанках, що надає змогу обрати найзручніший банк для обслуговування.

Цього року в державному бюджеті було вперше закладено мільярд грн для стимулювання індустріальних парків. Партнерами Мінекономіки з реалізації програми стали державні Укрексімбанк, Ощадбанк та Укргазбанк.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна
 

ТЕГИ

Курс НБУ на сьогодні
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,3591
 0,0420
0,10
EUR
1
46,0079
 0,2120
0,46

Курс обміну валют на вчора, 10:20
  куп. uah % прод. uah %
USD 40,9971  0,01 0,01 41,6221  0,05 0,13
EUR 45,5042  0,11 0,25 46,2408  0,16 0,34

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,3100  0,01 0,01 41,3300  0,01 0,02
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес