Авторизация

Ім'я користувача:

Пароль:

Новини

Топ-новини

Фінансові новини

Фінанси

Банки та банківські технології

Страхування

Новини економіки

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий комплекс

Право

Міжнародні новини

Україна

Політика

Бізнес

Бізнес

Новини IT

Транспорт

Аналітика

Фінанси

Економіка

ПЕК (газ та електроенергія)

Нафта, бензин, автогаз

Агропромисловий ринок

Політика

Міжнародна аналітика

Бізнес

Прес-релізи

Новини компаній

Корирування

Курс НБУ

Курс валют

Курс долара

Курс євро

Курс британського фунта

Курс швейцарського франка

Курс канадського долара

Міжбанк

Веб-майстру

Інформери

Інформер курсів НБУ

Інформер курс обміну валют

Інформер міжбанківські курси

Графіки

Графік курсів валют НБУ

Графік курс обміну валют

Графік міжбанківській курс

Експорт новин

Інформація про BIN.ua

Про сайт BIN.ua

Реклама на сайті

Контакти

Підписка на новини

Словацькі перевізники блокували КПП на кордоні з Україною

 

Перевізники зі Словаччини у четвер, 16 листопада, тимчасово перекрили рух вантажівок з України на контрольно-пропускному пункті (КПП) "Вишнє Нємецьке-Ужгород", який є єдиним пунктом пропуску між двома країнами для великовагових автівок, повідомляє Reuters.

Таким чином вони підтримали польських перевізників, головною вимогою яких є скасування транспортного безвізу для України, тобто повернення до системи дозволів на вантажні перевезення. У коментарі агенції голова Спілки автомобільних перевізників Словаччини (UNAS) Станіслав Скала аргументував ці дії тим, що українські перевізники нібито забирають частку ринку у словацьких колег, "занижуючи ціни дешевим пальним та іншими витратами, а також займаючись забороненим бізнесом всередині ЄС".

"Потрібно відновити ліцензування для українських далекобійників, - сказав він. - Сьогодні ми попросили Єврокомісію негайно почати діяти і повідомити нам через сім-вісім днів про те, чи вони щось зроблять". В іншому разі словацькі перевізники пригрозили повною блокадою українсько-словацького кордону найближчим часом.

Україна: Продовжується пошук рішень

Водночас міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України заявило, що вимога повернути системи дозволів не може бути виконана. Таку позицію відомство озвучило і під час зустрічі 15 листопада у пункті пропуску "Дорогуськ" з представниками міністерства інфраструктури Польщі та Директоратом Єврокомісії з питань транспорту та мобільності (DG MOVE).

"Угода про лібералізацію вантажних перевезень між Україною та ЄС діятиме щонайменше до 30 червня наступного року", - наголошується у повідомленні міністерства в Facebook.

У відомстві повідомили, що у результаті перемовин сторони напрацювали спільні рішення та запропонували їх польським протестувальникам, але ті пропозиції не погодили. "Сторони продовжують пошук рішень, які б дозволили вирішити ситуацію", - наголосили у міністерстві.

Словацькі перевізники блокували КПП на кордоні з Україною

 

Раніше польське видання RMF FM з посиланням на джерела повідомило, що Європейська комісія може розпочати карну процедуру проти Польщі, якщо влада країни не вирішить питання з блокуванням польськими перевізниками руху вантажівок прикордонними переходами з Україною.

Видання зазначає, що офіційно Єврокомісія поки не хоче коментувати заходи, яких може вжити проти польської влади, оскільки запевняє, що переговори з Польщею та Україною тривають.

Втім речник Єврокомісії наголосив у коментарі виданню, що "польська влада, відповідно до законодавства Європейського Союзу, зобов'язана забезпечити вільний рух українських вантажівок через кордон" так званими "коридорами солідарності".

За матеріалами: Deutsche Welle
 

ТЕГИ

Курс НБУ на понеділок
 
за
курс
uah
%
USD
1
41,4912
 0,0692
0,17
EUR
1
45,1860
 0,0758
0,17

Курс обміну валют на вчора, 10:10
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,2020  0,08 0,20 41,9328  0,13 0,32
EUR 44,9320  0,12 0,27 45,8752  0,09 0,19

Міжбанківський ринок на вчора, 11:33
  куп. uah % прод. uah %
USD 41,4150  0,01 0,01 41,4900  0,05 0,12
EUR -  - - -  - -

ТОП-НОВИНИ

ПІДПИСКА НА НОВИНИ

 

Бізнес